Jedna izjava joj uništila karijeru, a malo je falilo i život

Jedna izjava joj uništila karijeru, a malo je falilo i život

Karen Malder bila je glavna plavuša među supermodelima devedesetih, čak popularnija od Klaudije Šifer.

Holandska manekenka imala je eleganciju i stav holivudskih diva, a čak i ako ne znate njeno ime - njen lik vam je dobro poznat. Helmut Njutn ju je nazvao najljepšom ženom ere, Đani Versaće je lično za nju kreirao haljine, a nijedan dizajner nije mogao da održi reviju bez Karen. Međutim, jednog dana, izgovorila je reči koje su joj uništile karijeru.

Karen je u emisiji „Svi govore o tome" 2001. godine izjavila da najuticajniji ljudi na svijetu vrhunske modele i druge poznate ljepotice periodično koriste kao seksualne robove. Među njima su političari i kraljevi, na primer, princ Albert iz Monaka, otkrila je manekenka.

Izbio je skandal. Francuski TV kanal je skratio program, a sam prenos nije nastavljen.

Predsjednik agencije Elite, uklonjen je sa svoje funkcije, a rukovodstva mnogih modeling agencija morala su da brane svoju reputaciju.

A Karen... Karen Malder je bila optužena da je mentalno nestabilna. Osjećala se vrlo loše, jednostavno nije mogla da izdrži pritisak. Njeni roditelji su je poslali na kliniku gdje joj je dijagnostifikovana "produžena depresija". Šest mjeseci kasnije, napustila je kliniku, a godinu dana kasnije pokušala je da izvrši samoubistvo. Pronađena je u nesvjesnom stanju, popila je kutiju tableta za spavanje, ali doktori su srećom uspjeli da joj spasu život.

Napustila je profesiju, razvela se od svog supruga i čak zvanično priznala zavisnost od droge. Rehabilitacuju joj je platio predsjednik Elite Model Management - jedan od onih koje je optužila za nasilje.

Trebalo joj je dugo vremena da se oporavi, ali je uspjela. Postala je majka 2006, a rođenje ćerke promijenilo je njen stav prema životu. Počela je da vodi zdrav život i čak je prihvatila ponudu da učestvuje kao počasni gost na nekoliko modnih revija, zajedno sa ostatkom "veterana" devedesetih.

Danas, Karen se aktivno angažuje u dobrotvorne svrhe, podiže ćerku i pokušava da se što rjeđe pojavljuje na društvenim događajima. Svjetla reflektora koja su nekada osvijetlila njen put, gotovo su postala destruktivna za nju.


Izvor: Beogradski mediji