Jelena Đoković: Plašimo se za našu djecu

Jelena Đoković: Plašimo se za našu djecu

Biti supruga jednog od najuspješnijih sportista na svijetu zvuči kao laskava titula velikom broju žena, međutim nije svaka od njih svjesna težine koju ta uloga ponekad sa sobom nosi. Jelena Đoković (31), direktorka Fondacije „Novak Đoković“ i supruga srpskog proslavljenog tenisera, mogla bi da o tome posvjedoči i na veliko iznenađenje jednog dijela javnosti – ona je to nedavno i učinila. Mada već dugo živi u skladnom bračnom odnosu s Novakom, Jelenu u posljednje vrijeme jedan dio javnosti smatra najodgovornijom za njegov pad u igri. Ona se nedavno osvrnula na takve napade i priznala da joj sve to uopšte ne pada lako.

– Meni prija što sam bitan faktor u Novakovom životu, ali moja uloga u njegovoj karijeri jeste da mu budem ljubav i podrška, a ne da budem krivac za njegove poraze, kako neki kažu. Mirna sam jer nisam ništa uradila da dođe do ovoga, pa meni samo ostaje da budem dosledna svojim vjerovanjima. Međutim, znate, Novaku treba jaka, srećna i ispunjena žena, a ne ona koja će brinuti o tome šta se priča u javnosti – konstatovala je Đokovićeva supruga i otkrila da je prije dva mjeseca obrisala sve aplikacije na kojima bi mogla da pročita nešto loše o Novaku i njenoj porodici jer je, kako je rekla, neistine povređuju. Odgovorila je i na pitanje zbog čega je rijetko možemo vidjeti na tribinama dok Nole igra svoj meč.

– Prvo, sklanjam se od sunca. Nisam uvijek ispred kamere i nije potrebno da budem u loži. Moja uloga u Novakovom životu veoma je kompleksna. Da, tu sam, nekad ostanem kod kuće, ali sam uvijek uz njega dok ne ode na posao. Nemam potrebu da se dokazujem. Ja sam majka i supruga, vodim Fondaciju i neke naše privatne projekte. Nije nam lako da postignemo sve što planiramo – objasnila je Jelena i pritom dodala na koji način su se Novakovi životni prioriteti promijenili.

– Novak je bio izuzetno hrabar kada je probao neke nove načine i uspješno je prevazilazio prepreke, a javnost to nije ni primjećivala. Sada je u njegov život ušao i faktor porodice, što može samo pozitivno da utiče na napredak u njegovoj igri. Ljubav i podrška nezamjenjivi su kao ono što ja mogu da mu pružim. Izazovni period koji je nastupio u njegovoj karijeri bio je prilika da se još više povežemo kao porodica. U svakom trenutku on zna da smo tu i da vjerujemo u njega – smatra Jelena koja je potpuno iskreno podijelila i kako gleda na svoju roditeljsku ulogu.

– Ne smatram sebe nekim ko zna sve o roditeljstvu. Svakog jutra budim se s brojnim pitanjima i razmišljam o tome zašto dijete nije spavalo ili zašto sada plače. Ne postoji tajna roditeljstva. Bili vi uspješni ili ne u životu, susretaćete se s problemima koje nosi roditeljstvo, imati sumnje i strahove. Vjerujte mi da su strahovi najveći problem svakog roditelja. Kao majka, stalno pomislim: „Kuku, upropastih dijete, šta li sam mu sada rekla“. Voljela bih da moja djeca budu srećna koji god izbor da naprave, a mi ćemo se truditi da im pomognemo, da ih osnažimo i pružimo im što više prilika da se razvijaju – smatra Jelena i otkriva kako se njen i Novakov sin Stefan osjeća u svojoj domovini.

– Stefan je sada već pravi dečak i skoro da ne mogu da pojverujem koliko je već porastao. Uživa da provodi vrijeme u Beogradu s drugarima i uopšte ne mogu da ga dozovem u kuću. Fascinantno mi je kad vidim koliko on uživa ovde, a takva situacija nije ni u jednoj drugoj zemlji u kojoj se nađemo. Djeca se druže, ali postoje neke granice, dok ovde kod nas obožavaju da su zajedno – kaže Jelena i dodatno opisuje kako izgledaju porodični trenuci u njenom domu.

– Novak i ja imamo dogovor da, kada smo s djecom, to vrijeme posvećujemo isključivo njima. Imamo naše male igre i tada ne radimo, ne gledamo u telefone, već smo samo s njima. U suprotnom, oni to osjete. Takođe, naučila sam da kao roditelji djeci ne smemo da lomimo krila, moramo ih pustiti da se igraju, da sanjaju, jer će se u životu uspješno boriti samo ako budu imali samopouzdanja – rekla je Jelena koja je provela kvalitetno vrijeme u Beogradu, upražnjavajući, između ostalog, sportske aktivnosti sa svojim sinom. Njen suprug Novak nakon poraza na teniskom turniru u Madridu vratio se u rodni grad kako bi još nekoliko dana „punio baterije“ za predstojeće izazove, a prvi je u Rimu, gdje će nastupiti kao osamnaesti teniser svijeta.


Izvor: Story.rs