Još jedna opcija Facebooka - sakrijte ključne riječi

Još jedna opcija Facebooka - sakrijte ključne riječi

Nakon što je uveo nekoliko opcija koje korisnicima omogućavaju da prilagode sadržaje na naslovnoj stranici a da pri tome ne brišu prijatelje, Facebook predstavlja i opciju “zanemarivanje ključnih riječi”.

Radi se o opciji koja omogućava skrivanje svih sadržaja koji sadrže određene izraze.

Facebook je upravo pokrenuo novu opciju koja korisnicima omogućava blokiranje neželjenih sadržaja, bilo da se radi o spojlerima serija ili vijestima iz politike.

Ažuriranje će korisnicima omogućiti zanemarivanje određenih ključnih riječi kako na 30 dana ne bi vidjeli objave koje ih sadrže.

Zvuči odlično, ali opcija je trenutno dostupna samo malom broju korisnika a uz to – neće blokirati oglase, piše Independent.

Zanemarivanje i blokiranje nisu ekskluzivno pravo Facebook-a, pa slične opcije nude i druge društvene mreže, uključujući Twitter i Instagram, što koriste kako bi se borile protiv onlajn nasilja i neprimjerenih sadržaja.

Kako do Snooz-a?

Da biste aktivirali opciju, kliknite na tri tačkice iznad posta na naslovnoj strani koji sadrži elemente o kojima ne želite da čitate.

Ključne riječi povučene direktno s postova mogu se ubuduće isključiti odabirom ‘odloži’.

Skrivanje bilo koje odabrane ključne riječi sakriće slične postove svih prijatelja, stranica ili grupa na 30 dana.

Nažalost, oglasi koji sadrže iste ključne riječi i dalje će se prikazivati na naslovnoj stranici.

“Iako radimo na tome da vam pokažemo najrelevantnije postove na naslovnici, ne činimo to uvijek najbolje”, rekli su iz Facebook-a.

“Zato smo izradili opcije poput Pogledajte prvi, Sakrij, Prestani da pratiš, Odloži, a sada i Odloži ključne riječi. Nadamo se da ćete uz dodatne opcije uspjeti da prilagodite sadržaj koji se prikazuje i da ćete više vremena provesti gledajući stvari koje su vam važne, piše tportal.hr.


Izvor: tportal.hr