Kako do većih i punijih usana za samo 30 sekundi (Video)

Kako do većih i punijih usana za samo 30 sekundi (Video)

Mnoge žene nisu zadovoljne svojim usnama, ali se plaše injekcija i ne žele da njihove usne nakon intervencije izgledaju preveliko i neprirodno.

Da li to znači da ćete uvijek biti osuđene na male usne? Ne! Sa tehnikom koju obožavaju svi make-up umjetnici, vaše usne će biti sočne i pune. Tehnika se naziva "konturisanje usana" i mnogo je lakša nego što mislite. Uz samo tri koraka i sa nijansama koje imate kod kuće, dobićete usne kakve ste oduvijek željele.

1. Uzmite dvije olovke za usne: svjetliju i tamniju. Možete koristiti i dvije različite nijanse ruževa, ali sa olovkom morate biti mnogo precizniji. Sa svjetlijom olovkom iscrtajte konture usana i obojite usne.

2. Nanesite tamniju olovku na spoljašnje uglove usana (gornja i donja usna) i suptilno na unutrašnjem dijelu usana, tako da se obje nijanse kombinuju zajedno. Sa oštrom olovkom sa svake strane povećajte usnu za 1/3 i ostavite sredinu usana obojene svjetlijom nijansom.

3. Koristite prste kako biste „zamaglili“ ivice usana. Za još dramatičniji efekat primijenite svijetlu sijenku na sredini usana.

Kako možete konturisati usne pogledajte u video snimku:

VIDEO:

Izvor: Ženski magazin