Karnevalska povorka u Mostaru

Karnevalska povorka u Mostaru

Mostarske mažoretkinje danas su, tradicionalno, organizirale karnevalsku povorku sa više od 200 učesnika, kojima su se tokom šetnje priključivali mališani iz vrtića i njihovi roditelji. 

Kako nam je kazala Anja Puhalo, voditeljica i koreografkinja Mostarskih mažoretkinja, njihove članice su već duže vrijeme pripremale tematske maske za ovaj poseban događaj za sve učesnike, ali i građane Mostara.

- Želja nam je da barem na jedan dan pretvorimo Mostar u karnevalski grad i drago nam je da se svake godine pojavljuje sve više zainteresiranih mladih da se pridruže našoj povorci. Naravno, mažoretkinje, kao nositeljice cijelog ovog projekta, svake godine su maskirane u jednu tematsku masku. Ove godine riječ je o Hariju Poteru (Harry Potter), tako da je svaka od grupa maskirana u jednog od likova iz poznate knjige - rekla je Puhalo.

Mališani iz mostarskih vrtića imali su, također, originalne kostime, „lego kocke“, „proljeće“, „pilići“, „suncokreti“, „satovi“, „Mačak u čizmama“, „hawaii“ i „tratinčice“.

 

Izvor: avaz.ba