Katastrofa izabranika Mladena Krstajića - Srbija primila pet golova od Ukrajine

Katastrofa izabranika Mladena Krstajića - Srbija primila pet golova od Ukrajine

Fudbaleri Ukrajine su naneli Srbiji najubedljiviji poraz od samostalnosti, u Lavovu je bilo 5:0 za domaćina u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nije u uvodnim minutima slutilo na katastrofu izabranika Mladena Krstajića, jesu Ukrajinci bili konkretniji, jesu pokušali da iznenade odbranu "orlova" i Marka Dmitrovića, ali nije slutilo da će uslediti potpuni krah. Naši momci su imali lek za sve napade na startu, a onda se ušlo u nervozu. Uroš Spajić je bio vidno nervozan, umesto sigurnosti ulivao je tenziju u poslednju liniju, pa je samo bilo pitanje trenutka kada će doći do kiksa.

Na početku je i naš tim imao šanse, Aleksandar Prijović je imao jedan sasvim solidan volej, kada je Pjatov samo pogledom ispratio tu loptu. Ona se zakoprcala u mreži, ali nažalost svih u našoj zemlji u njenom spoljašnjem delu.

A onda je krenuo brodolom. Vasilij Cigankov je priredio vlastiti šou, pa je u tri minuta postigao dva pogotoka. Prvi je došao kao plod uigrane akcije, koja je dovedena do automatizma, kada su "na prvu" izigrali naše momke, a zatim u situaciji jedan na jedan Dmitrović nije imao šansu. Pa, ni samo tri minuta kasnije kada je paradom samo ulepšao kiflu istog igrača. Do poluvremena je bilo još šansi za "žute", ali su sa dva gola prednosti otišlo na odmor.

Iako su svi priželjkivali da vide bolju Srbiju, koja nije uspela da nastavi niz od osam mečeva bez poraza.

Treći pogodak delo je Konopljanke koji je pokazao suv kvalitet, kao i prilikom petog pogotka kada je proleteo preko čitavog terene i lako matirao Dmitrovića. U tom momentu je delovalo da se Ukrajinci takmiče u tome ko će postići više golova. Zapravo je jedina vredna pomena šansa Aleksandra Mitrovića, koji je zamenio Prijovića. Njegov pokušaj je lako uhvatio Pjatov, bila je to "živa" lopta.

Između ta dva pogotka se u strelce upisao i Jaremčuk. Ovo je najubedljiviji poraz Srbije od osnivanja, a o tome kako je palo našim momcima svedoče suze Adema Ljajića.
 
Ipak, i suze i znoj će biti neophodni da bi se oprala gorčina ovakvog poraza.

U Lavovu je postojao samo jedan tim, a publika se silno zabavila. Uvrede na račun himne na početku, zatim su ih "žuti" počastili sa pet pogotka, a za kraj je usledilo i skandiranje Andreju Ševčenku.

Ukrajinci su uživali na terenu, a "orlovi" želeli da što pre pobegnu sa trave u Ukrajini. Možda ovo nije bila najbolja prilika da se isproba nova formacija 3-5-2, ova lekcija je skupo, baš skupo plaćena. Istorijska "petarda".


Izvor: Blicsport