Klimkin: Rusija započela treći svetski rat

Klimkin: Rusija započela treći svetski rat

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin u intervjuu za makedonski portal Plus info ocijenio je da je Rusija već počela treći svjetski rat, koji je nazvao hibridnim. Na pitanje da li je ta ocjena previše smjela, šef ukrajinske diplomatije je odgovrio: "Ne" i dodao da to ozbiljno misli.

"Kod nas u Ukrajini taj rat je započet i sa militantima i sa nekonvencionalnim, hibridnim sredstvima, dok se u drugim djelovima Evrope, zasada, vodi samo na nekonvencionalan način.... Ja ozbiljno to kažem. Nije to moj neki moto", rekao je Klimkin, u intervjuu koji je danas prenio dnevnik "Sloboden pečat".

Prema njegovom mišljenju, ono što se dešava u Siriji Rusija "gleda kroz prizmu tog hibridnog trećeg svjetskog rata".

Kako je istakao, Rusija, koja podržava Asadov režim, ne uzdržava se samo u postizanju svojih ciljeva, već i sredstvima za njhovo postizanje".

"Sada, kada gledamo primjenu hemijskog oružja, kada gledamo slike iz Alepa i iz Dume, kada gledamo da se u Solzberiju dešava ne samo specijalna operecija, već nešto što ugrožava živote mnogih građana, kada vidimo da se Rusija miješa u institucije mnogih država u svijetu, mogu da kažem da je Rusija već počela treći svjetski rat", rekao je Pavel Klimkin.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine je intervju za Plus info, koji je prenio dnevnik "Sloboden pečat", dao tokom boravka u zvaničnoj posjeti Makedoniji u srijedu i četvrtak.


Izvor: Beta