Kolinda krije firmu za koju radi muž Jakov

Kolinda krije firmu za koju radi muž Jakov

Jakov Kitarović, suprug hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, zaposlen je u AD Plastik, ali honorarno radi za još jednu kompaniju od koje godišnje prima 180. 000 kuna (oko 25. 000 evra)

U imovinskoj kartici predsednice ne stoji ime firme za koju radi, već samo iznos koji dobija godišnje. Navodi se i da radi preko ugovora o delu.
 
Tportal je, međutim, saznao detalje o tome za koga radi Jakov Kitarović. Iz Tportala navode kako im kabinet predsednice nije želeo da dostavi podatke o drugom honoraru Jakova Kitarovića, ali su saznali da se radi o komapniji Sentinel Holding AG. Firma je registrovana u januaru 2017. godine u švajcarskom Cugu. Zanimljivo, u istom je gradiću svoje kompanije registrovali su Ivica Todorić i Robert Ježić. Tportal navodi da je Cug poznat kao poreska oaza.

Predsednik Upravnog odbora kompanije je Goran Medić, a član UO-a je Tomislav Thur. Ovlašćeni potpisnik je Graciano Isaia Đuzepe Pedroja, počasni konzul Litvanije u kantonima Cug i Cirih.

"Jakov Kitarović kao magistar elektrotehničkih nauka, stručna osoba i član tima radi na projektu implementacije sigurnosnih tehnologija sledeće generacije na uređajima za široku potrošnju, što je i osnovna delatnost Sentinel Holding AG-a", kazao je za Tportal Goran Medić, dodajući kako Jakov Kitarović za njih radi već duže od tri godine.

 

Izvor: espreso.rs