Komi tvrdi da Rusija ima kompromitujuće informacije o Trampu

Komi tvrdi da Rusija ima kompromitujuće informacije o Trampu

Bivši direktor FBI Džejms Komi je istakao da ne može da isključi mogućnost da Rusija ima kompromitujuće informacije o Donaldu Trampu.

On je dodao da ne zna ništa o tome, ali misli da je moguće.

“Ovo su još neke riječi koje sam mislio da nikad neću izgovoriti o predsjedniku SAD, ali moguće je”, naveo je Komi.

Prethodno je Komi istakao i da je ekscentrični milijarder osoba koja je moralno nepodobna za obavljanje funkcije predsjednika SAD.

Podsjetimo, smijenjeni direktor FBI je najavio objavljivanje knjige “Viša lojalnost”, koja je bazirana na njegovim saopštenjima o kontaktima sa Trampom, rastućoj zabrinutosti zbog Trampovog integriteta.

Kako je navedeno, u knjizi će se naći i ”lične opaske koje će predsjednika zasigurno iritirati”.

Objavljeno je i da Komi u knjizi piše o tome da je od Trampa dobijao zahtjeve da razmotri pokretanje istrage o optužbama da su Tramp i ruske prostitutke urinirali u krevetu u moskovskom hotelu, kako bi se dokazalo da je to laž.

Tramp je kategorično porekao te optužbe, a Komi kaže da je predsjednik najvjerovatnije želio da se o tim navodima sprovede istraga kako bi svoju suprugu Melaniju uvjerio da je to laž.

Američki predsjednik je Komija smijenio u maju 2017, kritkujući ga kao “lažova”, a razlog za njenu smjenu bio je način na koji je Komi rukovodio istragom FBI-ja o mejlovima Trampove bivše demokratske protivkandidatkinje Hilari Klinton.

Komijeva smjena je u Ministarstvu pravde dovela do meteža koji je rezultirao imenovanjem Roberta Milera za specijalnog tužioca nadležnog za istragu o Rusiji. Ta istraga je obuhvatila i pitanje da li je Tramp opstruisao rad pravosuđa otpuštanjem Komija, što predsjednik negira.


Izvor: Agencije