Komičar pobedio na izborima u Ukrajini – Porošenko nabavio lažne pasoše za beg

Komičar pobedio na izborima u Ukrajini – Porošenko nabavio lažne pasoše za beg

Komičar Vladimir Zelenski pobeđuje u drugom krugu predsedničkih izbora sa 73,2 odsto glasova, dok je aktuelni predsednik Petro Porošenko dobio svega 25,3 odsto glasova, podaci su izlaznih anketa u 18 časova po lokalnom vremenu.

Kako prenosi televizija „112 Ukrajina“, u istočnim regionima Ukrajine za Zeleneskog je glasalo 88 odsto birača, dok je za Porošenka svega 12 posto.

Povodom ovih rezultata oglasio se i sam Zelenski, koji je obraćajući se javnosti rekao da „nikada neće nikoga izneveriti“.

„Obećavam, nikada vas neću izneveriti“, rekao je Zelenski.

Podsetimo, u Ukrajini se danas održava drugi krug izbora za predsednika, u njemu učestvuju dva kandidata — komičar Vladimir Zelenski i aktuelni predsednik Petro Porošenko.

Sve spremno za beg! Porošenko nabavio lažne pasoše …

Porodica predsednika Ukrajine Petra Porošenka tajno odlazi iz zemlje pod lažnim imenima, piše ukrajinski portal „Strana“.

Prema podacima novinara, falsifikovana dokumenta predsedniku pravi Služba bezbednosti Ukrajine.

Kako se navodi, Porošenkova porodica poseduje pasoše pod imenima: Vera Lazareva (Vera Lazarieva), Ivan Dehterjov (Ivan Dekhteriev), Evgenija Safonova (Evheniia Safonova), Aleksandar Siščikov (Oleksandr Syshchykov), Katerina Bojeva (Kateryna Boieva), Vitalij Kokorin (Vitalii Kokorin), Elena Senčenko (Olena Senchenko) i Olga Gerasimenko (Olha Herasymenko).

U tekstu se navodi da je broj dokumenata dovoljan za „sve odrasle članove porodice i dadilju za decu“. Prema informacijama portala, u poslednje dve godine ukrajinski lider je bez zvanične objave posetio Maldive, Španiju, Norvešku i Francusku. Ranije je saopšteno da Porošenko putuje pod imenom „Mr. Petro Incognito“.

Početkom marta bivši ukrajinski ministar ekonomije Vladimir Lanovoj je izjavio da se Porošenko sprema da napusti zemlju nakon izbora. Prema njegovim rečima, šef države zna da ne može da pobedi na izborima, jer će u drugom krugu odgovarati za nezadovoljavajuće stanje u vojsci, korupciju, kršenje izbornog prava i Ustava države.

Kasnije je poslanik Vrhovne rade Sergej Leščenko pretpostavio da aktuelni šef države u slučaju poraza na izborima može da pobegne u Španiji ili Moldaviju, jer će mnogi zahtevati da on odgovara za svoja dela.

 

Izvor: http://webtribune.rs