Komšić - Zašto Dodik žrtvuje Zorana Tegeltiju

Komšić - Zašto Dodik žrtvuje Zorana Tegeltiju

"Pa, ako zna Dodik da Zoran Tegeltija neće proći, a ja za njega neću glasati bez upućivanja ANP-a, a neće ni gospodin Šefik Džaferović (bošnjački član Predsjedništva BiH), koliko ja znam, onda je to očigledno žrtvovanje Tegeltije", kaže Komšić.

Srpski član Predsjedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik žrtvuje Zorana Tegeltiju, mandatara za sastav Savjeta ministara Bosne i Hercegovine.

Ovo je u izjavi za Radio Sarajevo kazao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić nakon što je upravo na zahtjev Dodika za utorak zakazana 37. vanredna sjednica državnog Predsjedništva sa samo jednom tačkom - imenovanje predsejdavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine.

Zašto Komšić vjeruje da Dodik žrtvuje Tegeltiju?

"Pa, ako zna da neće proći, a ja za njega neću glasati bez upućivanja ANP-a, a neće ni gospodin Šefik Džaferović (bošnjački član Predsjedništva BiH), koliko ja znam, onda je to očigledno žrtvovanje Tegeltije", kaže Komšić.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provjerila je istinitosti informacija Zorana Tegeltije, te je rezultate provjere proslijedila Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Pitali smo Komšića zašto, po njemu, Dodik traži sjednicu i da li želi da produbi krizu u BiH?

Komšić kratko odgovara: "E, to je interesno pitanje".

Upitan o eventualno ulozi Rusije u kontekstu Dodikove odluke u vezi ANP-a i inače blokadi NATO puta naše zemlje, Komšić je jasan:

"A kada je riječ o politici i potezima gospodina Dodika, Rusa uvijek ima u priči".

 

Izvor: radiosarajevo.ba