Koordinisana akcija protiv Beograda - Đukanović i Pacoli po zadatku kreću u paljenje Sandžaka

Koordinisana akcija protiv Beograda - Đukanović i Pacoli po zadatku kreću u paljenje Sandžaka

Bivši šef kosovske diplomatije i predsjednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli, političar iz Sandžaka Sulejman Ugljanin i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović su nosioci plana britanske obavještajne službe o podizanju tenzija u Raškoj oblasti, potvrđeno je za Borbu u vrhu jedne bezbjednosne službe.

Pacoli i Ugljanin, uz podršku Đukanovića će po zadatku, u narednom periodu, početi da podgrijavaju tenzije u Sandžaku, kako bi se otvorio još jedan front protiv aktuelne vlasti u Beogradu.

Plan je da se u jeku kosovske krize, u susret izborima u Srbiji, otvori još jedan front u cilju destabilizacije te države.

Đukanoviću odgovaraju tenzije u regionu, jer tako skreće pažnju sa afera koje potresaju Crnu Goru. Zato su Pacoli, koji je propao na izborima na KiM i Ugljanin, koji i nema neku političku težinu, idealne osobe, za ovaj plan, jer nemaju šta da izgube u političkom smislu. Đukanović sve to podržava sa strane i u datom momentu daće im i logistiku za taj plan, kako se budu približavali izbori u Srbiji koji su zakazani za mart.

Inače, obavještajne službe raspolažu podacima da su Đukanović i Pacoli stari znanci iz kombinacija za šverc cigareta devedesetih godina.

Cilj agenata britanske službe je da destabilizuju Balkan, a naročito Srbiju, gdje nakon Kosova i Metohije planiraju da otvore još jedno žarište. Upravo je zbog toga i izabran Sulejman Ugljanin, inače politički partner Mila Đukanovića.

Za otvaranje problema Sandžaka, zainteresovan je i crnogorski režim, jer na sve načine žele da se što više frontova u Srbiji otvori, kako tamošnje rukovodstvo ne bi moglo da se bavi Crnom Gorom, tačnije, problemima srpskog naroda.

Podsjetimo da je aktualni predsjednik Vlade Republike Crne Gore Milo Đukanović 23. marta 2006. godine, u svojstvu predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore, sa predsjednikom Predsjedništva Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem potpisao Sporazum, koji je prethodio pristanku Bošnjaka da na referendumu glasaju za osamostaljenje Crne Gore, u kome se u tački 4. Sandžak vidi kao prekogranična regija.

“Republika Sandžak je projekat MI6 a na ostvarenju tog plana intezivnu pomoć Ugljanin ima od zvanične Crne Gore, kaže naš izvor.

Izvor: borba.me

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks