Kraljevska briga o telu Lebrona Džejmsa

Kraljevska briga o telu Lebrona Džejmsa

Bez dileme najbolji košarkaš današnjice (po mnogima i svih vremena) Lebron Džejms igra sjajno i u svojoj 33. godini a razlog za to leži i u njegovoj brizi o svom telu, koja ga godišnje košta milion i po dolara!

Da, toliko otprilike košta da svoj vanserijski talenat za košarku i fizičku dominaciju sačuvate i u 15. NBA sezoni, koju "kralj" trenutno igra.

Brojke koje ima ove sezone su gotovo nestvarne – ubacuje 27,2 poena, deli 9,1 asistencija i hvata 8,6 skokova po meču za prosečno 37 minuta u igri! Dakle skoro prosečni tripl-dabl!

Sve to moguće i zbog pažnje koju zvezda Klivlenda poklanja sebi, tj. svom telu. Prema rečima njegovog prijatelja i poslovnog partnera Maverika Kartera, Džejms na ishranu, inidvidualne trenere i napredne zdravstvene tretmane godišnje potroši 1.500.000 dolara!

On ima ličnog kuvara, posebno pripisanu dijetu i rutinu kod ishrane. Uz to, koristi prilično skupe usluge kakve su krioterapija i hiberbarična komora. 

Lebron uz sjajan trenerski tim Kavsa, ima i svoj lični, sa kojim radi tokom cele sezone, čak i na putovanjima.

Dakle, ako ste se nekada zapitali kako "kralj" toliko dugo traje na tako visokom nivou, sada će vam stvari biti mnogo jasnije...


Izvor: RTS