Krije se koliko je Vlada Srpske uplatila novca za FK -Borac- kojeg vodi sestrić Milorada Dodika (Video)

Krije se koliko je Vlada Srpske uplatila novca za FK -Borac- kojeg vodi sestrić Milorada Dodika (Video)

Vlada je prije desetak dana odobrila finansijsku pomoć sportskim klubovima i organizacijama u iznosu od 1,5 miliona maraka. Tako se nastavlja pomoć iz budžeta za profesionalne sporstke klubove. Dio novca, najavljeno je, dobiće i banjalučki Fudbalski klub Borac.

Vlada je 12. Decembra razmatrala informaciju o potrebnoj finansijskoj pomoći fudbalskom klubu Borac. Nema informacija o koliko novca se radi.

Ovaj klub je, inače, u milosti javnih sredstava od kada je na njegovom čelu sestrić Milorada Dodika. Sam Dodik je kao član Predsjedništva BiH bio u posjeti tom klubu i obećavao milione iz budžeta.

"Smatramo da treba podržati sportske klubove. Planiramo da oko 10 miliona KM uputimo sportskim organizacijama", rekao je Dodik tada.

Jasan princip djelovanja tvrdi poslanik Nebojša Vukanović koji funkcioniše godinama.

"To je privatna država i to je privatni klub. Dodik je nazvao Viškovića i rekao mu da prebaci onoliko novca koliko mu se ćefne", tvrdi poslanik SDS-a u NS RS Nebojša Vukanović.

Iz Vlade nisu odgovorili na pitanja u vezi sa finansijskom pomoći profesionalnom fudbalskom klubu. Nisu odgovorili ni iz ovog kluba a na pitanja u vezi sa načinom finansiranja nisu odgovarali ni ranije ove godine.

Milorad Dodik je početkom godine Borac predstavio kao nacionalni projekat i najavio milione iz republičkog budžeta na koji zvanično nema nikakav uticaj.

VIDEO:

 

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks