Krivične prijave protiv Dodika i Cvijanovićeve

Krivične prijave protiv Dodika i Cvijanovićeve

Bakir Izetbegović, nakon sjednice Predsjedništva SDA, kazao je da će Klub poslanika SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine pozvati i druge klubove da protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović podnesu krivične prijave.

On je pozvao Tužilaštvo BiH, na čelu sa Gordanom Tadić, da sankcionišu sve one koji ruše ustavni poredak BiH.

"Klub zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pozvat će i ostale klubove da protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanović podnesu odgovarajuće krivične prijave", rekao je Izetbegović.

"Pozivamo članove VSTV-a da pokrenu proceduru smjene Milana Tegeltije, zbog prisustva na paradržavnom skupu kojeg je organizovao Dodik, a čiji je cilj rušenje Ustavnog poretka BiH. Tegeltija je izgubio kredibilitet i nedopustivo je da je čovjek koji je pod kontrolom SNSD-a na čelu VSTV-a", izjavio je Izetbegović.

"Pozivamo visokog predstavnika da poništi odluke NSRS o dodjeli odlikovanja Radovanu Karadžiću i drugim ratnim zločincima. Pozivamo Tužilaštvo BiH, na čelu sa Gordanom Tadić, da počnu raditi svoj posao. Dužni su sankcionisati sve one koji ruše ustavni poredak", poručio je Izetbegović, prenosi televizija "N1".

Izvor: ba.n1info.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks