Lajović pružio žestok otpor - Zverev ipak u trećem kolu

Lajović pružio žestok otpor - Zverev ipak u trećem kolu

Lajović – Zverev 2:3 (6:2, 5:7, 6:4, 1:6, 2:6). Dušan Lajović odigrao je odličan meč protiv drugog nosioca u Parizu, ali je Aleksander Zverev posle preokreta uspeo da se domogne trećeg kola. Protivnik Nemcu u narednoj rundi biće Damir Džumhur.

Dušan Lajović nije uspeo da napravi veliko izenanđenje i eliminiše Aleksandera Zvereva u drugom kolu Rolan Garosa. Nemac je odneo pobedu od 3:2 u setovima i nastavljiće takmičenje u Parizu.

Dušan je odigrao odličan meč, pružio žestok otpor trećem teniseru sveta i drugom nosiocu u Parizu, ali je na kraju izgubio snagu i doživeo poraz.

Lajović je odmah na startu meča pokazao da će biti težak protivnik Zverevu, napravio je brejk, a onda u toku seta još jednom oduzeo servis protivniku i poveo sa 1:0.

Nemac uzvraća udarac u drugom delu igre, zahvaljujući Ducijevim greškama i sa 7:5 stiže do izjednačenja.

Ipak, Lajović se ne predaje. Srpski teniser i u trećem setu pravi dva brejka, jednom je izgubio svoj servis, i rezultatom 6:4 dolazi do nove prednosti u setovima.

Ipak, kao da je u tom trenutku Lajović izgubio snagu, Nemac pravi veliku seriju i lako osvaja četvrti set – 6:1.

U petom setu već je bilo vidljivo da Duci ne može fizički da izdrži napore, pa iako očigledno u grčevima, uspeva da osvoji dva gema na svoj servis, za konačni trijumf Zvereva – 6:2

Nemac će u trećem kolu igrati protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovime, koji je posle pet setova savladao Radua Albota iz Moldavije.

Rolan Garos se igra za ukupni nagradni fond od 39.197.000 evra.


Izvor: RTS