Lajović sjajnom igrom do osmine finala

Lajović sjajnom igrom do osmine finala

Lajović – Gaske 2:0 (7:6, 7:6). Dušan Lajović je uspeo da savlada Francuza Rišara Gaskea posle velike borbe i plasira se u osminu finala mastersa u Madridu. Naredni rival našeg tenisera je bolji iz duela u kome se sastaju Argentinac Del Potro i Džumhur iz BiH.

Lajović je prebrodio još jednu prepreku u Madridu i plasirao se u osminu finala. Posle 35. na ATP listi savladan je i 29. Rišar Gaske, dok je naš teniset 95 igrač sveta. Odličnom igrom Dušan je uspevao da kontoroliše igru, nije dozvolio protivniku nijednu brejk loptu. Iskusni protivnik je uspevao da parira, međutim u odlučujućim momentima naš teniser je pokazao da je trenutno bolji i zasluženo došao do trijumfa.

Velika borba u prvom setu. Oba tenisera su uspevala da zadrže servis. Naš teniser je u dva navrata, u setmom i 11 gemu, imao šansu da oduzme servis protivniku, međutim Gaske je upevao da se izvuče i osvoji gem. Kome će pripasti set odlučeno je u taj-brejku.

Lajović je bio znatno sigurniji. Dozvolio je protivniku da osvoji samo uvodni pojen i povede sa 1:0. Potom je osvojio sedam vezanih poena - 7:1 u taj-brejku.

Naš teniser je nastavio sa odličnom igrom, bio je siguran na svoj servis i tražio šansu da napadne protivnikov. U četvrtom gemu propustio je tri prilike za brejk. Potom nije više bilo neizvesnosti sve do samog finiša seta.

Pri rezultatu 5:4 za našeg tenisera na servis Gaskea, Lajović posle velike borbe osvaja prvu meč loptu. As protivnika za izjednačenje, a potom Francuz uspeva da izjednači 5:5. 

Pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku. Ponovo je Lajović odlično krenuo stigao do tri mini-brejka i prednosti od 6:1. Potom servisom stavio tačku na ovaj meč, 7:1 i u taj-brejku drugog seta.


Izvor: RTS