Ljubitelji ovog filmskog žanra su najbolji ljubavnici: Da li ste među njima?

Ljubitelji ovog filmskog žanra su najbolji ljubavnici: Da li ste među njima?

Verovali ili ne vaš filmski ukus može imati uticaj na vaše sposobnosti u krevetu.
Naime, istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Oklahoma pokazalo je da osobe koje vole da gledaju određenu vrstu fikcije imaju mnogo zreliji pogled na ljubav i seksualne odnose od osoba koje biraju romantične komedije ili drame.

U istraživanju je učestvovalo 404 odrasle heteroseksualne osobe, a pitanja koja su im se postavljala tražila su od njih da, na primer, imenuju autore iz sedam filmskih žanrova, a potom su odgovarali na pitanja vezana za romantične veze i njihove stavove po tom pitanju.

Osobe koje su, između ostalog, odgovorile da su ljubitelji filmova poput ''Harija Potera'' ili ''Osvetnika'' otkrile su svoje vrlo realne stavove i poglede na ljubav i seks i izjasnili su se šta za njih znači vođenje ljubavi.

Takođe, osobe koje su izrazile pristranost naučnoj fantastici i fikcijskim filmovima i serijama nisu smatrale da svađe u vezi vode njenom kraju i misle da nije u redu menjati partnerove osobine.

S druge strane, osobe koje su se izjasnile kao ljubitelji romantičnih komedija i drama jasno su dale do znanja da su poprimile mnoge nerealne stavove po pitanju ljubavi koji se većinom vide samo na filmu.

 

Foto naslovna: Thinkstock
Izvor: index.hr/superzena.b92.net