Luis Hamilton -oduvao- rivale, Fetel bez podijuma

Luis Hamilton -oduvao- rivale, Fetel bez podijuma

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobjednik je pete trke ove sezone, za Veliku nagradu Španije.

Britanac je nadmoćno slavio, vodio je od početka do kraja, i trku završio sa više od 20 sekundi prednosti nad timskim kolegom Valterijem Botasom.

Hamilton, aktuelni šampion, ostvario je drugi trijumf ove sezone, 64. u karijeri.

“Nisam mogao to da uradim bez ovog nevjerovatnog tima, zaista sam ponosan na njih. Ovo je ono što želim. Nastavite sa ovim.”, izjavio je Hamilton.

Za treće mjesto vodila se borba između Maksa Verstapena iz Red Bula i Sebastijana Fetela iz Ferarija. Na kraju je ipak bio brži Holanđanin.

Nije bilo previše uzbuđenja na stazi.

Fetel JE na startu da prestigao Botasa. Nakon nekoliko krivina, Roman Grožan, iz tima Has, se okrenuo na stazi, a zbog prevelike gužve nisu uspjeli da ga izbjegnu ni Pjer Gasli iz Toro Rosa, ni Niko Hulkenberg iz Renoa, pa je za svu trojicu trka već tada bila završena.

Odmah je izašlo vozilo bezbjednosti, a trka je nastavljena u sedmom krugu.

Kimi Raikonen je odustao u 24. krugu, nakon kvara na bolidu.

Fetel je u 42. krugu bio drugi iza Hamiltona, ali je tim odlučio da ga pošalje na promjenu pneumatika, iako je virtuelno vozilo bezbjednosti bilo na stazi.

Nakon te greške tima Ferarija, Fetel je pao na četvrto mjesto i do kraja trke nije uspio da se probije na pobjedničko postolje.


U generalnom plasmanu, nakon pet trka, Hamilton je prvi sa 95 bodova, drugi je Fetel sa 78 bodova, a nakon odustajanja  Raikonena, treće mjesto u genaralnom plasmanu zauzeo je Botas sa 58 bodova.

Sljedeće trka je na programu 27. maja, u Monte Karlu, za Veliku nagradu Monaka.


Izvor: Agencije