Luksuzna kuća na točkovima na prodaju: Dio istorije Formule 1 (Foto)

Luksuzna kuća na točkovima na prodaju: Dio istorije Formule 1 (Foto)

Autobus koji je u periodu 2001-2005. koristio Ferrarijev F1 tim, a u kome se u to vrijeme nalazio i Mihael Šumaher, biće ponuđen na prodajnoj aukciji u Parizu, u februaru.

Scuderia Ferrari je početkom 2000-tih imala sjajan tandem vozača, u kome se pored Šumahera nalazio i Brazilac Rubens Barikelo. 

F1 tim koji je uživao planetarnu slavu zahvaljujući velikom broju fanova širom svijeta, koristio je tokom pet takmičarskih sezona crveni službeni autobus marke Iveco.

Vozilo je preuređeno u luksuzni kuću na točkovima, sa dizel motorom snage 380 ks, povezanim sa osmostepenim automatskim ZF mjenjačem. 

Originalno, autobus je imao dva zasebna apartmana sa TV-om, satelitskim telefonom, Internet vezom i stolom za fizioterapeutske tretmane vozača poslije napornih trka.

Kada je Ferrari prodao vozilo, novi vlasnik ga je preuredio prema svojim potrebama. 

Zamijenjene su elektične instalacije, a autobus je dobio potpuno opremljeno kupatilo, nezavisne sisteme grijanja i klimatizacije, dizel generator za proizvodnju struje od 220 V, kućni bioskop marke Bose i luksuzni bračni krevet.

Ipak, spolja je zadržan originalni izgled sa oznakama Scuderia Ferrari, a autobus ima i Ferrarijev sertifikat o autentičnosti. 

Vozilo koje je prešlo 90.000 km naći će se na prodajnoj aukciji koju 8. februara u Parizu organizuje kuća Bonhams. Procjenjuje se da će dostići cijenu između 125.000 i 150.000 eura.

 

Foto: Bonhams

Izvor: B92