Majka brutalno ubijene Lane saslušana u izuzetno teškom psihičkom stanju

Majka brutalno ubijene Lane saslušana u izuzetno teškom psihičkom stanju

Nina Bijedić je u izuzetno teškom psihičkom stanju saslušana u Beogradu na okolnosti ubistva njene kćerke Lane(19), nesuđene brucoškinje Sarajevskog univerziteta.

Dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru tokom saslušanja, kako saznaje Avaz od izvora bliskog istrazi, nije iznijela ništa što već nije otkriveno tokom dosadašnje istrage.

Majka nesrećne djevojke tokom saslušanja na okolnosti ovog užasnog zločina, koje je vodio tamošnji tužilac, kako je to predviđeno ugovorom između BiH i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, a kojem je, jasno, prisustvovao tužilačko-istražiteljski tim iz Zapadnohercegovačkog kantona, jedva je govorila.

Zbog takvog stanja, ona nije ni imala snage, kako je to iznijela, doći u Mostar, odnosno Hercegovinu, na saslušanje.Navodno, i sama traži odgovor na pitanje zbog čega se njena kćerka tog kobnog 6. oktobra iz stana u Mostaru zaputila prema Čapljini kada je u poslijepodnevnim satima trebala otputovati za Sarajevo, gdje je, prema njenim riječima, upisala željeni fakultet. Takođe, prema Avazovim saznanjima, upitana je i o tome misli li da je njena kćerka mogla počiniti suicid, što je ona odlučno odbacila.

Podsjećanja radi, obdukcijom je utvrđeno da je Bijedićeva udarana, davljena i bačena u rijeku. Njeno tijelo je u večernjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog uočio lokalni ribar.

Nova analiza tragova

Istražiteljski tim ponovo će, saznaje se, pristupiti cjelovitoj i sveobuhvatnoj novoj analizi svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza te detaljnom pregledu iskaza svih do sada nešto više od 60 saslušanih svjedoka.

Izvor: avaz.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks