Medojević: Aliju predlagao da se Srbi protjeraju iz Crne Gore

Medojević: Aliju predlagao da se Srbi protjeraju iz Crne Gore

Bivši zamjenik ambasadora SAD u Crnoj Gori Bagzim Aliju – albanski ekstremista sa Kosova je dostavio svoj interni izvještaj medijima pod kontrolom ANB-a. Aliju je predlagao da se Srbi iz Crne Gore koji su protiv NATO-a autobusima protjeraju u Srbiju. Zbog pogrešnih procjena je smjenjen i poslat u Krakov, navodi na svojoj fejsbuk stranici lider PzP-a i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.

Aliju je poznat crnogorskoj javnosti od ranije. Bio je zamjenik ambasadorke Margaret En Uehare, koju Demokratski front smatra odgovornom za gušenje protesta najveće opozicione grupacije u oktobru 2015. godine.

„Upravo je Uehara ta koja je podržavala i direktno učestvovala u rušenju i gušenju protesta DF-a, a odigrala je i ključnu ulogu pritiskom na ostatak opozicije da uđe u pregovore sa diktatorom, iz čega će se kasnije formirati politički monstrum zvani ‘vlada izbornog povjerenja’, kao slamka spasa za Đukanovića“, kazali su iz DF-a u januaru 2017. godine, nazvavši je tada „najtamnijom mrljom među stranim diplomatama koje su ikad boravile na službi u Crnoj Gori“ i osobe „koja je uvijek bila na usluzi crnogorskom režimu i organizovanom kriminalu“.

Alijua je pominjao i jedan od osumnjičenih za navodni državni udar Nemanja Ristić.

U intervjuu koji je dao našem portalu, Ristić je Alijua nazvao „mentorom Bebe Popovića“ i odgovornim za šverc heroina iz NATO baze Bondstil u EU.

„Bagzim Aliju, Majkl Tarkvint i Solomon Blek koji se nalazi u Beogradu, su odgovorni za prenos heroina iz NATO baze Bondstil do određenih evropskih destinacija. Šverc heroina je pod zaštitom NATO pakta“, kazao je Ristić.


Izvor: IN4S