Mektić komentarisao DNS-ovu odluku o zamrzavanju koalicije sa Dodikovim SNSD-om

Mektić komentarisao DNS-ovu odluku o zamrzavanju koalicije sa Dodikovim SNSD-om

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ponovo ima aktivnu tviterašku nedjelju.

Mektić je ponovo na društvenoj mreži Tviter “ispalio” niz twitova, a posebno je zanimljiv njegov komentar na odluku DNS-a da zamrzne koaliciju sa dominantnim SNSD-om, koji su ih na to natjerali, kako navode”, neprestanim i učestalim smjenama, nepovjerenjem, sumnjičenjem kadrova Demokratskog narodnog saveza, nipodaštavanjem rezultata rada i onemogućavanjem djelovanja u punom kapacitetu”.

"Kasno Marko na Kosovo stiže",sad kad vas je Dodik iz.ebo ko žunu u sepetu ne trebate nikome.Ipak se ti vrati pod njegove skute.https://www.atvbl.com/vijesti/republika-srpska/dns-obustavlja-saradnju-u-koaliciji-5-10-2019 …

DNS-ovci su danas na Predsjedništvu stranke izvijećali da zamrznu saradnju sa SNSD-om i Socijalističkom partijom, i do daljnjeg donose samostalne političke odluke.

S druge strane, njegov partijski šef Mirko Šarović je gostujući kod Senada Hadžifejzovića suptilnije objasnio položaj Marka Pavića i njegovog DNS-a.

“Vjerujem da DNS počinje da kalkuliše kako se primiče period lokalnih izbora i procjenjuje da mu sada nije vrijeme da definitivno napušta koaliciju sa SNSD-om, osim ako na to ne bude natjeran jer ga Dodik i njegova stranka polako grickaju, kroz uzimanje pozicija na lokalnu i na republičkom nivou”, kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

“Pavić je od izbora izgubio već trećinu poslanika koji su otišli sa Čubrilovićem. Dodikov plan je vjerovatno još da to prepolovi i da nakon toga Pavića odbaci kao praznu ljušturu. Isto je želio i sa SDS-om i da uzme ono što mu treba tako da opozicije praktično nestane. Vjerujem da će Pavić uspjeti da ne doživi takvu sudbinu”, istakao je Šarović.

Izvor: oslobodjenje.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks