Meljničenkovi baštovana plaćaju 40 hiljada eura

Meljničenkovi baštovana plaćaju 40 hiljada eura

Ruski milijarder Andrej Meljničenko i njegova supruga bivša modelsica Sandra Meljničenko ostali su bez glavnog baštovana, a za novog radnika koji će biti zadužen za njihovo luksuzno imanje od 27 hektara u Francuskoj nude čak 40.000 eura godišnje.

Naime, Andrej i Sandra su raspisali oglas na jednom stranom sajtu na kom su istaknute ponude i potražnje kad su u pitanju poslovi vezani za hortikulturu. Istakli su uslove koji su neophodni da bi se neko prijavio za baštovana na njihovom luksuznom posjedu, a trud i rad će očigledno biti nagrađeni i te kako dobrim finansijama.

Sama ponuda traje od 1. februara do 1. marta, a oglas glasi:

“Potreban nam je glavni baštovan, koji će upravljati sa 27 hektara privatnog imanja u Antibu u Francuskoj jer se sadašnji glavni baštovan penzioniše. Kandidati moraju znati francuski jezik barem na dobrom razgovornom nivou, da idealno dobro poznaju mehaniku za održavanje baštenskih mašina zajedno sa tehničkom sposobnošću za održavanje i čišćenje bazena svakodnevno. Hortikulturna kvalifikacija i dokazano iskustvo kao glavni baštovan na velikom privatnom imanju u kombinaciji sa dobrim poznavanjem mediteranskih biljaka i dobrim poznavanjem biljaka uopšte je prednost”, između ostalog piše u oglasi.

Meljničenkovi su zatim naveli sva zaduženja koja će novi glavni baštovan obavljati.

“Imanje ima sedam kuća, dva bazena, dva teniska terena, golf teren, veliku šumu i baštu, u kojoj uzgajamo povrće, koja će zahtijevati održavanje, uz još tri baštovana koja će nadgledati. Plata 40.000 eura godišnje, puno radno vrijeme”.

Luksuz

Inače, pored raskošnog imanja koje posjeduju u Antibu, na kome su se i vjenčali, Meljničenkovi su vlasnici brojnih nekretnina i pokretnosti, a Andrej se nalazi i na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu. Ruski milijarder vlasnik je i aviona boing 737, kao i niza skupocjenih automobila.

Osim luksuznog doma u Moskvi, imaju i stan u Londonu, koji su 2002. godine kupili za tri miliona, a posjeduju i imanje u Askotu u Engleskoj, nedaleko od posjeda kraljice Elizabete.

Procjenjuje se da je vrijednost ove nekretnine skoro 30 miliona eura sa raskošnim baštama, parkovima i šumama, spa-centrom i bazenom.

Tu je i devet miliona vrijedan dupleks u blizini Central parka u Njujorku, koji su navodno platili kešom i koji im je zadao brojne muke. Svi njihovi domovi ukrašeni su skupocjenim umjetničkim djelima, a gospođa Meljničenko je velika ljubiteljka Kloda Monea.


Izvor: Republika.rs