Merlina Ivić - Odbijen zahtjev majke Suzane za skup Pravda za Davida u nedelju 21.jula na Davidovom trgu

Merlina Ivić - Odbijen zahtjev majke Suzane za skup Pravda za Davida u nedelju 21.jula na Davidovom trgu

Merlina Ivić, koja je opunomoćena da podigne rešenje za Davidovu majku gospodju Suzanu Radanović saopštila je da je Uprava policije u Banja Luci zabranila skup "Pravda za Davida" koji je trebao biti održan 21.jula u nedelju na Trgu Krajine od 18. do 19.časova  na kome bi bile zapaljene svijeće za dušu zvjerski ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića u martu prošle godine.

Razlog zbog čega je zahtjev za mirno okupljanje u nedelju, gdje bi u metalnim predmetima u obliku srca bile zapaljene svijeće za Davidovu Dušu, su navodno događaji od 25. i 30. decembra prošle godine kada su nakon 290 dana provedenih na Trgu Krajine, članovi Grupe "Pravda za Davida" rastjerani od policije, a nakon toga im zabranjeno okupljanje na istom mjestu, nakon čega oni sele ispred Hrama Hrista Spasitelja.

U rješenju policije se još navodi da je Suzana Radanović tih dana govorila pogrdne riječi za neke institucije, organizacije i pojedince.

Ovo je četvrti zahtjev za skupove Grupe "Pravda za Davida" koji je banjalučka policija zabranila od početka godine.

Članovi Grupe "Pravda za Davida" poručuju da ne žele da se okupljaju na bilo kojem drugom mjestu u Banja Luci, sem na Trgu Krajine, odnosno kako oni kažu "Davidovom trgu", gdje je pokojni David poslednji put i vidjen.

Majka Suzana kao da je znala da će njen zahtjev Lukačeva policija odbiti, pa je prije dva dana napustila Banja Luku i sa porodicom otputovala za Beč.

Iz Grupe "Pravda za Davida" poručuju da oni nastavljaju podršku ocu Davoru i majki Suzani u borbi za pravdu za njihovog zvjerski mučenog i ubijenog sina Davida.

Novi skup "Pravda za Davida" biće održan večeras na klupama ispred dvorišta Hrama u Banja Luci u 19.30. časova.

Saopštenje Grupe "Pravda za Davida".

''Mi kao neformalna grupa građana osuđujemo potez MUP-a Republike Srpske pogotovo zbog činjenice da je navedeni skup zatražila majka ubijenog Davida Dragičevića. U zahtjevu za održavanje skupa navedeno je da se ne bi koristili transparenti ni ozvučenje i da bi broj okupljenih bio maksimalno 50. Uprkos tome, održavanje skupa je zabranjeno. 

Od mjeseca marta do danas su podnesena od strane pojedinaca (fizička lica imenom i prezimenom) ukupno 4 zahtjeva MUP-u za održavanje mirnog okupljanja na Trgu Krajine povodom nerazjašnjenog ubistva Davida Dragičevića, ali svaki put do sada je policija donosila rješenje o zabrani održavanja što dokazuje i potvrđuje ono što sve vrijeme govorimo - ljudima koji podržavaju porodicu Dragičević u borbi za pravdu za njihovo ubijeno dijete je zabranjeno okupljanje na Trgu Krajine. Na taj način se po ko zna koji put krše osnovna ljudska prava (prije svega pravo na okupljanje) koja su garantovana Ustavom ove zemlje, što smatramo apsolutno poražavajućim i neprihvatljivim'', navodi se u saopštenju.

Pravda za Davida!

 

Foto naslovna: Marko Mikić

Izvor: Infomedia Balkan