Mihael Šumaher: Najveća misterija svjetskog sporta

Mihael Šumaher: Najveća misterija svjetskog sporta

Tačno je četiri godine od kada je Mihael Šumaher, najtrofejniji vozač Formule 1 svih vremena i jedan od najboljih sportista svijeta svih vremena, doživio tragediju na rekreativnom skijanju u francuskim Alpima.

Tog 28. decembra 2013. Šumi je prilikom pada udario glavom u stijenu, koja je virila iz snijega.

Od tada do danas, niko, osim najuže porodice i prijatelja, ne zna ništa o njemu, njegovom zdravstvenom stanju, osim da je živ.

U septembru 2014. godine posljednji put je saopštena medicinska dijagnoza, ako se saopštenje porodice može i nazvati dijagnozom.

"Mihael se oporavlja, ali do potpunog oporavka je dug put", saopšteno je tada.

Svjetski mediji su pokušavali da otkriju šta se događa, postoji li šansa da se nekadašnji neprikosnoveni as ponovo pojavi u javnosti, ali su, ipak, poštovali molbu porodice za maksimalnu privatnost.

S vremena na vrijeme pojavile bi se nepouzdane informacije o narednim koracima u njegovom liječenju.

Za to vrijeme, Mihaelov sin - Mik (18), stasao je u mladića, super-talentovanog vozača Formule 3, kome se predviđa da će naslijediti oca u najbržem cirkusu na svijetu.

Iako poznat zbog prezimena i talenta, a kao takav interesantan novinarima, Mika niko nikad nije pitao o ocu i njegovom stanju.

Kćerka Đina ima 20 godina i bavi se konjičkim sportom, a jednom je izjavila da sve što radi radi zbog oca, koji joj "svaki dan daje snagu i nježnost".

Sve, ipak, ukazuje da borba još traje, da nada postoji da će veliki borac, čovjek-pobjednik, iz najteže i duge bitke na kraju izaći kao pobjednik.

Do tada, Šumi ostaje najveća misterija svjetskog sporta.


Izvor: Vijesti