Milica Mandić srebrna u Rimu

Milica Mandić srebrna u Rimu

Milica Mandić nas je još jednom obradovala vrhunskim rezultatom na međunarodnoj sportskoj sceni. Na Gran priju u Rimu, olimpijska šampionka iz Londona osvojila je važne bodove za odlazak u Tokio 2020.

Ućešće na Gran priju u Rimu Mandićeva je počela je onako kako je i navikla srpsku sportsku javnost, pobedom nad reprezentativkom Kazahstana Deniz Kansel 9:6.

U drugom duelu u Rimu, nokautom je pri rezultatu 3:0 rešila Hrvaticu Ivu Radoš. Sa odličnom Korejkom Da Bin Lee, u polufinalu za pamćenje, još jednom je pokazala zašto je vrhunska takmičarka. U zlatnom bodu, posle rezultata 14:14, Mandićeva je izborila ulazak u veliko finale. U borbi za zlato ovoga puta je bila bolja Poljakinja Aleksandra Kovalčuk.

"Zadovoljna sam rezultatom u Rimu. Iako se nisam osećala najbolje u mečevima, zajedno sa trenerom sam pronalazila način da pobedim. Borbe su bile dobre, sa jakim protivnicama i to mi je bitno za nastavak sezone kao i za ranking listu", istakla je Milica Mandić.

Draga Jović trener Milice Mandić i trener reprezentacije Tekvondo asocijacije Srbije nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatom. Jović se osvrnuo i na učinak Orlova tokom prva dva takmičarska dana Gran prija u Rimu.

"Ovo je prvi Gran pri u ovoj godini.Nažalost svi naši takmičari su ispali u prvim borbama, iako su bili izvanredni. Ovaj loš niz je prekinula Milica. Srebro je odličan rezultat i zadovoljni smo postignutim. U nedelju se takmiči Vanja Stanković i nadamo se još jednom dobrom nastupu", istakao je Dragan Jović.


Izvor: RTS