Misteriozna smrt: Mirsad Šečić, optužen za napad na zagrebačke ljekare, umro u pritvoru u Remetincu

Misteriozna smrt: Mirsad Šečić, optužen za napad na zagrebačke ljekare, umro u pritvoru u Remetincu

Kad su ga donijeli u bolnicu bio je natečen. Glava. Čitav je bio natečen. On se nikad nije žalio , rekla je majka preminulog mladića

Mladić koji je s majkom, bratom i sestrom bio optužen za napad na liječnika na Jordanovcu kao i za demoliranje bolničkog inventara, misteriozno je umro u zatvoru.

Iz zasad još nepoznatih razloga, mladiću je u pritvoru u Remetincu pozlilo na Badnjak, nakon čega je u komi prevezen u bolnicu gdje je preminuo. Porodica traži samo jedno, a to je istina.

Mirsad Šečić (27) je iz zatvora u lošem stanju na Badnjak prebačen na Rebro, gdje je prije dva dana preminuo, javlja RTL.

Šta se dogodilo u Remetincu uoči Božića, pita se njegova porodica.

- Kad su ga donijeli u bolnicu bio je natečen. Glava. Čitav je bio natečen. On se nikad nije žalio. Da je bolestan bio, da ga glava boli, nikad, nikad, nikad - rekla je Rukija Beganović, majka preminulog mladića.

Mirsad je u zatvoru bio zbog incidenta u bolnici Jordanovac kad je zajedno s porodicom, nakon što mu je umro otac, vikao na dvojicu liječnika, prijetio im smrću, pri čemu je razbio staklo na vratima.

U zatvoru su zbog incidenta tada prvo završili majka i brat koji kaže da je tada protiv njih izneseno nekoliko laži.

Porodica sumnja da je na Badnjak u Remetincu izbila tuča u kojoj je stradao Mirsad, iz Ministarstva pravosuđa demantiraju i poručuju: "Zatvoreniku je pozlilo, odvezen je u bolnicu i prema neslužbenim informacijama radi se o prirodnoj smrti. Čeka se službena dokumentacija".

- Ja nisam htjela dati svog sina na obdukciju, htjela sam kako sam ga rodila, da čitav ide takav u zemlju, ali pošto oni traže istraživanje da ide na obdukciju da se ustanovi da li je to udarac, da li je to droga, da li je nešto fizički bilo - rekla je Rukija Beganović.

A šta je bio uzrok smrti, znat će se tek kad završi obdukcija.

Izvor: RTL

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks