Muriz Memić - Ne znam da je Alisa Mutap podnijela krivičnu prijavu protiv mene, jesen je blizu, vidjet ćemo ko je kriv

Muriz Memić - Ne znam da je Alisa Mutap podnijela krivičnu prijavu protiv mene, jesen je blizu, vidjet ćemo ko je kriv

Alisa Mutap bila je s Dženanom Memićem u Velikoj aleji kada je zadobio smrtonosne povrede.

Nakon što su pojedini mediji objavili da je Alisa Mutap, koja je bila s Dženanom Memićem u Velikoj aleji kada je zadobio smrtonosne povrede, MUP-u Kantona Sarajevo podnijela krivičnu prijavu protiv njegovog oca zbog izjava na pojedinim portalima, Muriz Memić kazao je za „Avaz“ da ne zna za takvu prijavu.  

- Ne znam da je podnijela prijavu, to prvi put čujem. Vjerovatno se to odnosi na ono što sam izjavio na jednom portalu. Ne znam šta da vam kažem, ja bih opet to izjavio. Vidjet ćemo ko će odgovarati, jesen je blizu - kazao nam je kratko Muriz Memić.  

Mutap je navodno Memića prijavila za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, a zbog njegovih istupa u medijima nakon što je na Facebook grupi "Pravda za Dženana" objavljena informacija o njenom vjenčanju.

Na ovoj grupi 3. avgusta je objavljena informacija da se Mutap udala, kao i fotografije s njenog vjenčanja.

Nakon toga Muriz Memić je za pojedine poručio Alisi Mutap "da može biti sretna do jeseni".

- To joj obećavam! Ona mora odgovarati - kazao je, između ostalog, Muriz Memić, koji je iznio optužbe i na račun njene porodice.

Ponovljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su bili oslobođeni optužbe za saobraćajnu nesreću, odgođeno je za septembar.

Porodica Dženana Memića od početka tvrdi da Dženan nije bio žrtva saobraćajne nesreće, već da se radi o ubistvu, te da njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap zna ko ga je ubio. Ona od početka tvrdi da ima amneziju, da se ne sjeća šta se kritične noći dešavalo.

Mutap je ranije za isto krivično djelo prijavljivala i Arijanu Memić, sestru Dženana Memića, ali su te optužbe odbačene.

 

Izvor: avaz.ba