Na platnom spisku Pošte Srbije estradne ličnosti

Na platnom spisku Pošte Srbije estradne ličnosti

Spisak fiktivno zaposlenih na Pošti Srbije je poduži i na njemu se nalaze i imena za koje čovjek nikada ne bi pomislio da im je posao u javnom sektoru potreban, jer glamur i sjaj kojim zrače sa malih ekrana govori suprotno, piše portal Informativa.rs.

Kako navodi ovaj portal, pjevačica Jelena Broćić, starleta Tijana Ajfon, pjevačice Nela Bogdanović i Jasna Milenković Jami, uz doajene srpske estrade Željka Samardžića i glumišta Branka Kockicu Milićevića samo su neka od imena koja se nalaze na platnom spisku POŠTA Srbije.

Spisak “slavnih” se tu ne završava.

Svi navedeni uz rođenu sestru Olivere Jovićević – Nelu Bojović, ženu Oliverinog kolege Srđana Predojevića – Mirjanu, zamjenika predsjednika Srpske lige Gorana Milenkovića i drugi pokreti i strančice Zavetnici, Srpske desnice, Srpske lige, Stubovi, antivakserski pokreti i njima slični su direktno namireni preko bankomata zvanog POŠTA Srbije u vlasništvu PUPS-a.

Jedini zajednički imenitelj im je podrška Aleksandru Vučiću. Direktna putem medija u rukama režima ili latentna tako što za račun vlasti napadaju oponente vlasti ili napadaju one naprednjake kojima je istekao rok trajanja (Jutka, Simonović iz Grocke i slični).

Radnici pošte sa punim pravom su u štrajku, pogotovo ako se zna da su plate gore navedenih (top menandžment, tako vole da se zovu) koje potpisuje direktorica Mira Petrović su u prosjeku oko 200.000 dinara. Dok pismonoše imaju između 32.000 do 39.000 dinara.

Povodom ovih informacija Javno preduzeće Pošta Srbije saopštilo je da su “netačni, tendenciozni i neozbiljni napisi u medijima o angažovanju estradnih ličnosti u preduzeću”.

U odgovoru na upit TV N1, Pošta Srbije je takođe navela da od ukupnog broja pošta “zbog nezakonite obustave rada manjeg dela zaposlenih, ne radi 68 pošta”.

Pošta Srbije je saopštila i da preduzima mere za uspostavljanje neometanog procesa rada.

“S tim u vezi Pošta Srbije postupa saglasno odredbama Zakona o radu i odredbama Kolektivnog ugovora za JP ‘Pošta Srbije’, kao i Odluci o obezbeđivanju procesa rada u uslovima otežanog funkcionisanja”, piše u saopštenju.

Navodi se da glavni poštansko logistički centar radi optimalno i pošiljke, uključujući i račune Telekoma i Infostana, otpremljene su opštim redom prevoza. Ostale pošiljke se distribuiraju u skladu sa utvrđenim prioritetima kako je ranije najavljeno.

Izvor: informativa.rs/n1info.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks