Nadal preko Dimitrova do finala Monte Karla, protivnik Nišikori

Nadal preko Dimitrova do finala Monte Karla, protivnik Nišikori

Španac Rafael Nadal savladao je Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 2:0 po setovima (6:4, 6:1) u polufinalu mastersa u Monte Karlu i plasirao se u svoje 12. finale ovog turnira. Drugi finalista je Keji Nišikori, koji je u polufinalu savladao Aleksandra Zvereva sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:4)

Nadal će ponovo igrati u finalu turnira u Monte Karlu i imaće priliku da osvoji 11. titulu. Dimitrov je pružio snažan otpor u prvom setu. Povreda ramena sprečila ga je da nastavi u istom stilu, pa Španac stiže do zasluženog trijumfa.

Nadal je krenuo žestoko uz jedan brejk dolazi do prednosti od 3:0. U petom gemu Bugarin je uspeo da vrati brejk, a potom stiže do izjednačenja. U desetom gemu Španac ponovo oduzima servis protivniku i Dimitrov nije imao prilike za popravni - 6.4 u prvom setu.

U drugom setu na terenu je bio samo jedan igrač - Rafael Nadal. Redom je osvajao gemove i lako došao do ubedljivih 5:0. Protivnik uspeva da osvoji počasni gem, međutim Španac je bio neumoljiv i svojim servisom stavlja tačku na ovaj meč, 6:1 u drugom setu.

Nadalov protivnik u finalu biće Keji Nišikori koji je sa 2:1 savladao Sašu Zvereva.

Nakon izgubljenog prvog seta rezultatom 6:3, Nišikori je uspeo da dođe do preokreta osvojivši dva naredna seta rezultatom 6:3, 6:4 i prođe u finale.

Zverev i Nišikori odigrali su veoma zanimljiv meč, u kom su prevagu donele nijanse, koje je ipak više pokazao Japanac. 


Izvor: Agencije