Nakon nove presude, više niko ne zna kuda plovi -Alumina-: Brat brata za guz.ve fata

Nakon nove presude, više niko ne zna kuda plovi -Alumina-: Brat brata za guz.ve fata

Menadžment kompanije "Alumina" saopštio je danas da je zvornički Osnovni sud donio rješenje kojim se Fabrika glinice "Birač" obavezuje da "Pavgordu"
plati više od 122 miliona KM, a da se izvršenje ovog potraživanja sprovodi preuzimanjem privrednog društva "Alumina".

To praktično znači da će bilo ko, ko želi da kupi ''Aluminu'', biti u obavezi da "Pavgordu" isplati 122 miliona maraka. 

Tako ova presuda mijenja i okolnosti oko kontroverzne švajcarske kompanije "Batagon", koja je već viđena kao novi vlasnik "Alumine", jer sada postoji
i udio "Pavgorda" sa kojim će budući kupac morati trgovati. 

Kako će se cijela priča dalje odvijati, ostaje da se vidi, jer je riječ o novim momentima na koje očigledno niko nije računao. 

Da je tako, govori i današnje saopštenje menadžmenta "Alumine", u kojem se navodi da "ovakve pogubne odluke ne karakterišu ni neke od najnerazvijenijih zemalja svijeta''. 

Menadžment kompanije "Alumina" obavijestio je danas sve republičke institucije i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o ovom činu "zvorničkog sudije Jelene Todorović učinjenog na štetu `Birča`,`Alumine` i Republike Srpske, a u korist kontroverzne organizacije okupljene oko fočanskog `Pavgorda` i lokalnih moćnika", saopšteno je danas iz zvorničke kompanije. 

Takođe, ono što je u svemu najtragičnije je saopštenje u kojem se traži, ni manje ni više, da Dodik ukine Sud u Zvorniku, aludirajući na svojevremenu Dodikovu izjavu da u Zvorniku treba ukinuti Osnovni sud?!

"Smatramo da je došlo vrijeme da Narodna skupština Republike Srpske izmijeni Zakon o sudovima i ukine Osnovni sud u Zvorniku, kako je to ranije predložio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poslije slične odluke Jelene Todorović, jer svako dalje odlaganje ukidanja ovog suda će uništiti `Aluminu`, pa i grad Zvornik" kaže se u saopštenju Alumine.

Kuda plovi brod zvani "Alumina", to više niko ne zna?!

 

Izvor: BN TV