Nakon terora Hunte - Bruno Batinić hitno napustio Geto-Banjaluka i otputovao u Švedsku (Video)

Nakon terora Hunte -  Bruno Batinić hitno napustio Geto-Banjaluka i otputovao u Švedsku (Video)

Bruno Batinić otputovao je iz Banjaluke u Švedsku, čiji je državljanin, nakon što je 20.06. potpuno nezakonito uhapšen u parku između Palate republike i hrama Hrista Spasitelja.

Batinić je uhapšen samo zato što se pozdravio sa Ozrenom Perduvom, članom PzD, koja je na meti Hunte Dragana Lukača više od godinu dana.

Na Batinića. koji ima 66 godina, nasrnulo je šest pripadnika Hunte, oborili su ga na zemlju i stavili lisice. Potom je odveden u njihovo sjdište, gdje njegovom advokatu nije dozvoljeno da prisustvuje saslušanju.

Batinić je, oko ponoći (20/21.) prebačen u Hitnu pomoć,  a potom u UBKC Banjaluka, gdje je pregledan, a na vrat mu je stavljena "kragna".

Njegova supruga Snježana je kazala da su odlučili da se hitno vrate u Švedsku, kako bi Bruno otišao na ljekarski pregled i uradio sve nalaze.

Iako su mu u UBKC Banjaluka napisali da je sve u redu sa njegovim zdravljem, Snježana Batinić tvrdi da Bruno ne može da upravlja rukama i da ima problema sa ramenom.

Advokat Bruna Batinića, Jovana Kisin izjavila da je njen klijent imao lakše povrede, doživio je stres i pretrpio strah; Povrijeđeno je pravo da ima branioca, jer joj nije dozvoljeno da dođe do njega nakon što je priveden

Piše: Slobodan Vasković

Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/


Predhodna vijest:

Bruno Batinić pušten iz pritvora, primljen na kardiologiju

Bruno Batinić, kojeg su večeras priveli policajci poslije nemilog događaja ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, pušten je iz pritvora.  

Nakon toga je odvezen kolima Hitne pomoći zbog, kako je rekao njegov advokat Jovana Kisin, zadobijenih povreda i problema sa srcem

Ona ističe da je policija u više aspekata prekršila zakon.

– Batinića su zadržali dva sata nakon što je potpisao prekršajnu prijavu i nije mu bio dozvoljen nesmetan kontakt s braniocem. Izdat mu je prekršajni nalog sa novčanom kaznom za prekršaj “nepostupanje po nalogu službenog lica” – rekla je Jovana Kisin.

 U službi Hitne pomoći nam je potvrđeno da je Batinić odvezen na Kardiologiju. 

Podsjećamo, kada su policajci pokušali da ga legitimišu, Batinić je odbio da kaže svoje ime i prezime, tražeći obrazloženje zbog čega od njega traže da pokaže lične dokumente.

Tada su mu stavljene lisice na ruke.

Policijska uprava Banjaluka je navela da je “ovo lice večeras oko 19.40 na Trgu Bana Milosavljevića u Banjaluci odbilo da postupi po zakonitom naređenju policije, a prilikom lišenja slobode pružao je aktivan otpor, te je jedan policijski službenik tom prilikom zadobio povrede”.

Izvor: Srpskainfo

VIDEO:

 

Video: BNTV

Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com/srpskainfo.com