NATO dao rok liderima u BiH da do 15. maja pošalju ANP

NATO dao rok liderima u BiH da do 15. maja pošalju ANP

Upravljačke strukture NATO dale su rok liderima SNSD-a, SDA-a i HDZ-a da do 15. maja u sjedište te organizacije pošalju Godišnji nacionalni program (ANP), koji predviđa dalje približavanje BiH Zapadnoj vojnoj alijansi, saznaje Insajder.

Kako za naš portal otkrivaju odlično obaviješteni izvori iz diplomatskih krugova, s rokom koji je NATO postavio pred Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića upoznati su i ambasadori SAD, Velike Britanije, Njemačke i Francuske u BiH.

- Liderima pobjedničkih stranaka na izborima ostavljen je rok da do 15. maja pronađu način i model na koji će ANP biti poslat u sjedište NATO u Briselu. U protivnom, iz te vojne organizacije stigla su jasna upozorenja da će biti preduzete „određene mjere“ prema onima koji bi bili odgovorni za blokadu daljeg približavanja BiH NATO. Šta te „određene mjere“ tačno podrazumijevaju, na koga bi se sve odnosile i kada bi stupile na snagu, nije pojašnjeno u upozorenju koje je prenijeto liderima stranaka koje pokušavaju da formiraju novu vlast na nivou BiH – ističu naši izvori.

 

Izvor: Insajder.in