Ne nazire se kraj istrage - Srbiji poslat zahtjev da se sasluša Lanina majka

Ne nazire se kraj istrage - Srbiji poslat zahtjev da se sasluša Lanina majka

Tajanstvena smrt Lane Bijedić (19), nesuđene brucoškinje iz Mostara, više od dva i po mjeseca nakon što je njeno tijelo pronađeno u rijeci Studenčici u Studencima kod Ljubuškog, i dalje je enigma za istražioce.
Do sada je obavljeno na desetine informativnih razgovora, provjera i vještačanja.

Prioritetan slučaj

Iako nikakav dokaz za sada nije nađen, istražioci i dalje ovaj slučaj, kako je juče rečeno, vode kao prioritetan i nadaju se da će naići na koristan trag uz pomoć kojeg će složiti kockice istražnog mozaika i rasvijetliti ovo ubistvo.

Istražioci su, podsjetimo, polagali veliku nadu u telefon, ali kako je rekao izvor blizak istrazi, utvrđeno je da se komunikacija nesretne Lane svodila na majku, baku i prijateljice.

Kad je riječ o fotografijama koje su pronađene, istražioci su, kako je rečeno, stekli dojam da je pred njima telefon neke umjetnice. Uglavnom, riječ je o fotografijama pejzaža, prirode, a među njima dominiraju slike lišća, mostova, građevina i slično.

Kompjuterske igrice

Uočeno je takođe, a što su potvrdile i njene prijateljice, da je prilično vremena posvećivala raznim kompjuterskim igricama, koje su, prema riječima sagovornika, više svojstvene 15-godišnjacima.

Trenutno u MUP i u Tužilaštvu ZHK čekaju saglasnost za saslušanje njene majke Nine Bijedić, inače dekana Fakulteta informacionih tehnologija (FIT) Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, koja je trenutno u Beogradu. Zahtjev za saslušanje upućen je na osnovu ugovora između BiH i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.

Lanina majka, podsjetimo, zbog izuzetno teškog stanja u kojem se nalazila zbog smrti svoje kćerke jedinice, nije saslušana u svojstvu svjedoka. Iako se iznosilo da se Nina Bijedić neće vraćati u Mostar iz Beograda, u kojem trenutno živi sa svojom majkom i u kojem je rođena i studirala, kako smo saznali iz krugova njenih prijatelja, posljednje informacije ipak govore da bi se ona uskoro mogla vratiti na svoje radno mjesto.

Špekulacije o sektama

Laninu povezanost s izvjesnim sektama ili kultovima, o čemu se već neko vrijeme špekuliše u medijima i iznosi po raznim forumima, u policiji, kako je rečeno za Avaz, uopšte ne istražuju.

Podvukli su kako prate, praktično, sve što se u vezi s ovim slučajem iznosi u komentarima na društvenim mrežama i forumima, ali takvo nešto, nisu istraživali, jer o tome nemaju nikakvih tragova, a pogotovo dokaza.

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks