Neće mi se Vučić šetati po Hrvatskoj!

Neće mi se Vučić šetati po Hrvatskoj!

Kandidat za šefa hrvatske države i bivši premijer Zoran Milanović vikao usred TV emisije da, ako nasledi Grabar Kitarović, srpski predsednik neće biti njegov gost. Iz Beograda odgovaraju da mrzi Vučića jer on štiti interese Srbije.

Milanović, inače predsednički kandidat opozicione SDP, kazao je da će, nasledi li Kolindu Grabar Kitarović (HDZ), sa srpskim vlastima sarađivati tek koliko bude morao. Predsednički izbori, uoči kojih Milanović kampanju vodi uz slogan "Predsednik s karakterom",  održaće se krajem godine.

"Taj režim u Beogradu je režim s kojim ću raditi koliko budem morao raditi. Ali neće mi se ovde šetati Vučić po Hrvatskoj. Neće mi biti gost u ovakvim okolnostima. Neće! ", vikao je Milanović u emisiji "Nedeljom u dva“ na HRT.

Milanović nije želeo da odgovori šta je preduslov da predsednik Srbije dođe u Zagreb.

Ministar odbrane Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prokomentarisali su ovaj stav Milanovića rekavši da se hrvatska politika prema Srbiji vodi kao posledica nečiste savesti i dubokih kompleksa, kao i da se takmiče u mržnji.

"Zato i nema razlike između vlasti i opozicije kad je u pitanju odnos prema Srbima i Srbiji. Vučić vodi odgovornu politiku očuvanja mira na Balkanu, ali i odbrane interesa Srbije, zato ga u Hrvatskoj toliko i mrze. Milanović je imao priliku da bude poražen kad je pokušavao da naškodi Srbiji i kad je morao da se povuče pred stavovima Vučića. Zato i ne može da sakrije koliko je u njemu zavisti i frustracije", rekao je Vulin za "Kuru".

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je nastup Milanovića slika sadašnje Hrvatske:

"Oni se takmiče u mržnji prema Srbiji. Niko ne može da određuje gde će predsednik Srbije ići", kazao je za list srpski šef diplomatije.

Ovo je samo još jedna u nizu provokacija iz Hrvatske, koja je pre nekoliko dana delegaciji Vojske Srbije zabranila ulaz u tu državu.

 

Izvor: mondo.rs