Nema veće štetočine od Dodika

Nema veće štetočine od Dodika

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ima najmanje prava da bilo kome prigovara oko političkog i stranačkog zapošljavanja.

Komentarišući za Insajder Dodikovu izjavu za "Sputnjik", gdje je srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a sadašnje ministre iz Republike Srpske u Savjetu ministara BiH optužio da u Sarajevu "zapošljavaju i održavaju svoje ljude", Mektić ističe da je upravo Dodik taj koji je, kako kaže, promovisao stranačko zapošljavanje.

- Već duže vrijeme nema veće štetočine za Republiku Srpsku od Milorada Dodika. Upravo je on taj koji je u Srpskoj uspostavio apsolutnu diktaturu i on ima najmanje prava da nekom govori o političkom i stranačkom zapošljavanju. Dodik je taj koji je više puta javno govorio da je mladim ljudima uzalud i završen fakultet i obrazovanje ako nisu članovi SNSD-a. Toliko o priči o zapošljavanju i vođenju stranačke politike i pretvaranja državnih institucija u stranačke - kaže Mektić.

Na ponovoljene optužbe srpskog člana Predsjedništva BiH da su ministri iz SDS-a u Savjetu ministara BiH, odnosno on i Mirko Šarović "podanici političkog Sarajeva", Mektić odgovara da bi volio da Dodik ili bilo ko iz SNSD-a "konačno i precizno objave o kakvom se podaništvu radi".

- Mi smo u Sarajevu štitili interese Republike Srpske i ni na jednom mjestu nismo narušili niti umanjili njen značaj. Dodik nikad nije naveo nijedan konkretan primjer gdje smo to mi bili podanici ili gdje smo i na koji način naštetili interesima Republike Srpske. S druge strane, on i njegova stranka su u takvom podaništvu u Sarajevu bili desetak godina, što ukazuje na to da je Dodiku prvenstveno stalo da uđe u vlast i dočepa se resursa na nivou BiH jer je Republiku Srpsku, praktično, doveo u situaciju da je opljačkana do kraja. O Dodikovom podaništvu dovoljno govori i njegova politika, koju je do sada sto puta promijenio! Od njegovog odnosa prema BiH, zatim odnosa prema NATO, kojeg je upravo on doveo na vrata i Srpske i BiH, kao i njegov cjelokupan odnos kad je u pitanju samo stvaranje Republike Srpske. Njegova vladavina se pokazala kroz iscrpljivanje Republike Srpske i kroz izvlačenje ogromnog javnog novca zbog čege je Srpsku doveo u situaciju u kojoj se sada nalazi - kaže Mektić.

Izvor: insajder.in

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks