Nevjerovatno: Federer u 37. godini mijenja sponzora i dobija 300 miliona dolara!

Nevjerovatno: Federer u 37. godini mijenja sponzora i dobija 300 miliona dolara!

Švajcarac Rodžer Federer, po mnogima najbolji teniser svih vremena, dobio je ponudu tešku 300.000.000 dolara da poslije deset godina napusti Najki i pređe u Uniklo.

Zapravo, japanska kompanija samo je iskoristila činjenicu da je Fedeksu istekao ugovor sa Amerikancima i ponudila uslove koji se ne odbijaju. Veliki as kome je već 37 godina bio je zaštitno lice Najkija od 2008. i na konto tog ugovora godišnje inkasirao 12.000.000 dolara. Lako je izračunati da će noseći opremu kompanije Uniklo i reklamirajući njene proizvode zarađivati više nego duplo.

Ovoj vijesti na maksimalnoj ozbiljnosti daje činjenica da ju je objavio jedan od najpoztanijih teniskih novinara na svijetu - Vinčenco Martuči, koji još tvrdi da ćemo Švajcarca u novoj opremi (koju je nosio i Novak Đoković) vidjeti već na ovogodišnjem Vilmbldonu.

Za kraj, ostaje samo mala nedoumica: dokle, zaboga, Federer planira da igra?! Nadamo se da ćemo uskoro dobiti odgovor na to pitanje, ali u japanskoj firmi sasvim sigurno znaju šta rade. Čak i kada bi kroz neku godinu odlučio da završi s profesionalnim igranjem, Fedeks bi još dugo ostao teniski brend broj jedan, s obzirom da mlađih snaga tog kalibra nema ni na vidiku...


Izvor: Mozzartsport.com