Nismo mogli ni kolač da kupimo, a onda sam rekao -biću bogat i kupiću cijelu fabriku-

Nismo mogli ni kolač da kupimo, a onda sam rekao -biću bogat i kupiću cijelu fabriku-

Oborio je svjetski rekord kad je riječ o obeštećenjima, pošto je Pari Sen Žermen platio Barseloni 222.000.000 eura. Prema nezvaničnim informacijama, zarađuje oko 36.000.000 eura po sezoni. Neto. Bez bonusa. Tako je sad, međutim, nije život uvijek bio sladak kad je riječ o Nejmaru Žunioru.

Brazilski ofanzivac se prisjetio perioda siromaštva u tamošnjim favelama, kad je – kako sam kaže – bilo trenutaka u kojima porodica nije mogla da mu priušti baš sve što je poželio. A djeca, znamo svi, najviše vole slaktikše, te otuda jedna anegdota koje se Nejmar prisjetio tokom prinudnog odmora u Rio de Žaneiru.

„Kad sam bio mali, baš sam volio da jedem kolačiće, ali često nismo mogli da ih priuštimo. Mama me je tješila „sine, nemam novca, nema šanse, a nema ni od čega da pravim kolače“. Dužna sam ti. Možda ćemo sljedeće sedmice, kad tata primi platu, moći da ih kupimo“, prepričao je Nejmar dijalog sa majkom iz ranog djetinjstva.

Uz dirljiv nastavak...

„Rekao sam joj: „majko, u redu je, jednog dana biću bogat i kupiću fabriku za proizvodnju slatkiša, pa ću moći da ih jedem bilo kad da ih poželim“. Svaki put kad se sjetimo tih detalja majka brizne u plač, jer su je takve riječi ganule. A već sa 14 ili 15 godina shvatio sam da mi ništa u životu neće nedostajati ako budem radio sve što se od mene traži i ako budem slušao roditelje“, dodao je Nejmar.


Izvor: sportski portali