Nova atrakcija - Crvena zvezda postavila tenk iz Vukovara ispred stadiona uoči meča sa Young Boysom

Nova atrakcija - Crvena zvezda postavila tenk iz Vukovara ispred stadiona uoči meča sa Young Boysom

Ekipa Crvene zvezde u utorak će na svom stadionu dočekati švicarski Young Boys u uzvratnom meču play-offa za grupnu fazu Lige prvaka, a čelnici kluba odlučili su ispred stadiona "Rajko Mitić" postaviti još jednu "atrakciju" - tenk.

Prvi susret u Švicarskoj završen je bez pobjednika, odnosno rezultatom 2:2, pa će Crvena zvezda na svojoj Marakani u finalnih 90 minuta pokušati odbraniti stečenu prednost i drugi put uzastopno plasirati se u grupnu fazu najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi.

Tim povodom odgovorni ljudi iz kluba odlučili su ispred stadiona u Beogradu postaviti tenk, ili kako su ga oni nazvali "još jednu atrakciju", a svi oni koji dođu u utorak na Marakanu imat će priliku da vide i eventualno se uslikaju s novonastalim simbolom kluba. Srbijanske Novosti pišu kako je u pitanju zaplijenjeni tenk T-55 iz Vukovara. 

Susret između Crvene zvezde i Young Boysa igra se u utorak s početkom u 21:00 sat, a pored te utakmice još se igraju mečevi između Krasnodara i Olympiakosa, kao i Rosenborga i zagrebačkog Dinama.

Burno u Hrvatskoj nakon što je Crvena zvezda postavila tenk ispred stadiona

Hrvatski mediji burno su reagovali nakon informacije da su čelnici Crvene zvezde uoči uzvratne utakmice play-offa za grupnu fazu Lige prvaka protiv Young Boysa postavili tenk ispred stadiona Marakana.

Čelnici Crvene zvezde odlučili su ispred stadiona u Beogradu postaviti tenk, ili kako su ga opisali na društvenoj mreži Facebook "još jednu atrakciju", što je veoma brzo izazvalo burne reakcije hrvatske javnosti. 

Index.hr fokus je stavio na poruku koju je FK Crvena zvezda poslao preko društvene mreže Facebook, a opis "Marakana sada ima još jednu atrakciju" nazvali su skandaloznim. 

Na naslovnici portala 24sata.hr može se vidjeti naslov "Sramotna provokacija", uz podsjećanje da su se čelnici Crvene zvezde ranije oglasili po pitanju simbolike tenka te da su još puno ranije poslali "smiješno saopćenje" navodeći da je tenk dio kulturne baštine. 

Jutarnji.hr je ovaj potez Crvene zvezde u naslovu okarakterisao kao "morbidna provokacija". Također, dodali su kako se radi o klubu koji želi igrati Ligu prvaka, ali svejedno slavi jedan od najtežih zločina, a uz to nisu propustili priliku da uzvrate provokaciju. 

"Ispred ulaza na stadion Crvene zvezde postavljen je tenk koji je navodno, kako kažu srpski mediji, zaplijenjen u Vukovaru(?!). Hm, zaplijenjen tenk iz Vukovara? Prije bismo rekli da je vjerojatno srpski, jedan od rijetkih koji je preživio Trpinjsku ulicu...", piše Jutarnji. 

Oštru poruku poslala je i Slobodna Dalmacija koja je također ovaj događaj opisala kao "morbidnu provokaciju", a na kraju teksta dodali su i riječ "sramota". 

Večernji.hr bio je nešto blaži prema ovom događaju u odnosu na kolege iz drugih medija te su uz prenošenje informacije podsjetili kako su navijači Crvene zvezde ranije u prošlosti na košarkaškoj utakmici razvili transparent na kojem je bio tenk iz Vukovara, uz četiri S, a dodali su kako su navijači ovog beogradskog kluba poznati po veličanju Ratka Mladića i Draže Mihajlovića.

 

Izvor: klix.ba