Nova verzija stradanja Nikole Đurovića već -opštepoznata-

Nova verzija stradanja Nikole Đurovića već -opštepoznata-

Verzija stradanja Nikole Đurovića kakva će se uskoro, sasvim izvjesno, naći pred istražnim organima u osnovi potvrđuje ono što nesrećni roditelji godinama javno tvrde. Bila je "utrka" između već svima znanih učesnika Nenada Radinkovića i Stanislava Čađe, s tim da je ministar udario u zadnji dio Audija i time produkovao nezgodu. I prisustvo Miloša Čubrilovića Čubrija objašnjava se tako da je bio u Čađinom autu. 

Kada uporedimo informacije iz onoga što Nenad Radinković pokušava valorizovati svojim svjedočenjem i svega što roditelji nesrećnog Nikole Đurovića godinama javno tvrde u osnovi možemo zaključiti da je roditeljska privatna istraga mnogo utemeljenija od svega šta su "utvrdili nadležni organi".

Prema dostupnim informacijama Radinković potvrđuje da jeste učestvovao u spornoj saobraćajki, pa čak i da se utrkivao sa drugim vozilom. Nije to bila "dogovorena urtka", nego ono šta se često dešava na putevima - kada nadobudni vozači "odmjeravaju snage" svojih mašina.

Potvrđuje i taj gotovo nesporni udarac u zadnji dio Audija zbog kog je izgubio kontrolu nad vozilom, te da je udaren od strane crvenog vozila sa kojim se utrkivao. Drugo vozilo se udaljilo sa mjesta nezgode, ali se ipak zaustavilo.

Tek kad su iz tog vozila izašli Stanislav Čađo i Miloš Čubrilović Čubri shvatio je sa kim se doista utrkivao i ko je produkovao nezgodu. Međutim, ova dvojica zastali su samo kako bi pokupili otpale dijelove sa Čađinog automobila, te jednostavno otišli.

Nakon toga na lice mjesta dolazi policija, te kontraverzni Saša Babić kao zastupnik kuće koja je iznajmila vozilo. Sad, na Babiću i postupajućim policajcima je da objasne šta su "mutili" oko ovog slučaja, odnosno koja krivična djela su počinili.

Da, počinjena su teška krivična djela od strane pripadnika policije i to će svakako biti predmet nove istrage, no daljim objelodanjivanjem detalja realno bih ugrozio istragu, a to nije u interesu ni stradalog Nikole, ni njegovih roditelja, pa ni pravde.

Ipak, po onome šta se nazire kao nova verzija ovog osam godina zataškavanog zločina proizilazi da su roditelji kontinuirano iznosili istinu, a kakvu danas potvrđuje i sam Radinković.

 

Piše: Borislav Radovanović
Izvor: https://radovanovicborislav.blogspot.com/