Novak bolji od Čilića za plasman u polufinale mastera u Parizu

Novak bolji od Čilića za plasman u polufinale mastera u Parizu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Hrvata Marina Čilića sa 2:1 u setovima (4:6, 6:2, 6:3) i plasirao se u polufinale turnira u Parizu. Protivnik u narednom meču biće mu bolji iz duela Federer – Nišikori.

Nakon dužeg vremena Novak je odigrao neizvestan meč, u kojem je uspeo da nakon preokreta dođe do pobede.

Na početku meča Novak je bio bolji, ali nije uspeo to da materijalizuje brejkom. Čilić je u najboljem trenutku prvi oduzeo servis rivalu, poveo sa 5:4, a potom i osvojio prvi set nakon 50 minuta igre.

U drugom setu Novak je zaigrao za klasu bolje od Čilića, u ranom delu došao do brejka, koji je potvrdio, imao mnogo više direktnih poena i terao rivala na grešku. Usledio je i drugi brejk i nakon 43 minuta osvojen je drugi set rezultatom 6:2.

U odlučujućem setu nisu se stvari odvijale najbolje po Novaka, Čilić je došao prvi do brejka i prednosti od 2:1. Novak je odmah u narednom gemu vratio brejk i izjednačio na 2:2. Potom su obojica držali prednost svog servisa, sve dok Novak nije osvojio brejk za 5:3.

Meč je priveo kraju na najbolji mogući način, bez izgubljenog poena u gemu. (6:3). 

Đoković se u polufinalu sastaje sa boljim iz duela Federer – Nišikori, a taj meč možete pratiti na Prvom programu RTS-a u suboru od 16.30 časova. 


Izvor: RTS