Novak - Rezultat u finalu u božjim rukama

Novak - Rezultat u finalu u božjim rukama

Novak Đoković srećan je zbog pobede nad Rafaelom Nadalom i plasmana u finale Vimbldona, gde će rezultat, kako kaže, biti u božjim rukama.

Đoković je zadovoljan pobedom nad velikim rivalom, iako je svestan da je meč bio više nego izjednačen.

"I dalje prolazim kroz emocije ove pobede nad Nadalom. Bio je zaista veličanstven meč u svakom aspektu, jedan od najdužih koji smo odigrali i on i ja u našim karijerama. Igrali smo jedan protiv drugog više od 50 puta, a ovaj je rame uz rame grend slem finalu iz 2012. u Australiji. Bio je izuzetno težak i naporan meč, i fizički i psihički. Teško je bilo održati koncentraciju i biti sabran u tim trenucima kada se lomio rezultat. I on i ja smo imali velike prilike, tako da ne bih rekao da je zvanje pobednika bilo očigledno. Zaista je moglo na obe strane da ode u bilo kom trenutku", rekao je Novak posle velike pobede.

Đokovića u finalu očekuje duel sa Kevinom Andersonom, a srpski teniser će imati dan manje za odmor od svog rivala.

"Idealno bi bilo kad bih imao još jedan dan. Pretpostavljam da sam prvi put u karijeri u ovakvoj situaciji u završnim fazama grend slemova, da sam prepolovio meč sa Nadalom od pet i po sati u dva dana, čekajući maratonski polufinalni duel između Iznera i Andersona. Sve je to na neki način nezgodno, ali i deo sporta i okolnosti koje moramo da prihvatimo. Nemam puno vremena, ali nadam se da ga imam dovoljno. Sve što je do mene ja ću se potruditi da uradim da se oporavim. Rezultat i izdanje je u božjim rukama", sa osmehom kaže Đoković.

Duel između Đokovića i Andersona igra se u nedelju od 15 časova, a direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.


Izvor: RTS