Novak prošle godine od sponzora zaradio više nego od tenisa

Novak prošle godine od sponzora zaradio više nego od tenisa

Prije nekoliko dana "Forbs" je objavio listu 100 najplaćenijih sportista poslije čega su se svjetski mediji bavili promjena u odnosu na prošlogodišnje izdanje.

Najplaćenije sportiste predvodi ko drugi do Flojd "Novac" Mejveder sa 285 miliona dolara, ispred Lionela Mesija koji je između prvog juna 2017. 2018. inkasirao 110 miliona, dok je na trećoj poziciji njegov najveći "rival" Kristijano Ronaldo sa tri miliona manje.

Međutim, zanimljive su bile i promjene na listi kojih je bilo poprilično, a jednu od najvećih doživio je najbolji srpski teniser Novak Đoković. 

Đoković je prošle godine zauzeo 23. poziciju sa zarađenih 37.000.000 dolara, ali ga je loša godina isprekidana povredama "koštala" pada na 86. mjesto. Za 12 mjeseci zaradio je 23,5 miliona američkih novčanica, od čega je čak 22 od sponzorskih ugovora. 

"Šokantan pad", pretežno su naslovi u svjetskim medijima. 

Veliki uticaj imalo je to što je u datom periodu potpisao veliki ugovor sa kompanijom "Lakost" prema kojem prima otprilike 15 miliona godišnje, kao i sa "Asiksom" i obnovio saradnju sa "Hedom". 

Interesantno, Serena Vilijams i Marija Šarapove nisu upale u top 100.


Izvor: B92