Novi Golf benzinac -troši- kao dizelaš

Novi Golf benzinac -troši- kao dizelaš

Automobil je opremljen novim 1.5 benzinskim motorom sa tehnologijom deaktiviranja clilindara (ACT), koja dodatno smanjuje potrošnju goriva.

Volkswagen tvrdi da je nova verzija Golfa, model 1.5 TSI ACT Bluemotion ekonomičan koliko i odgovarajući Golf sa dizel motorom, a uz to košta manje. 

Automobil je pogonjen četvorocilindarskim 1.5 litarskim turbo benzincem sa 130 konjskih snaga koji je predstavljen 2017. godine. 

Motor je opremljen ACT (Active Cylinder Management) tehnologijom koja omogućava deaktiviranje 2 od 4 cilindra u vožnji, čime se smanjuje potrošnja goriva.

Takođe, novi motor ima "eco-coasting" opciju, koja omogućava da se automatski privremeno isključi u vožnji pri brzinama do 130 km/h, kada vozač podigne nogu sa papučice za gas. 

Time se ostvaruje dodatna ušteda u potrošnji goriva, a ova funkcija dostupna je samo u verziji sa opcionim, sedmostepenim automatizovanim mjenjačem sa duplim kvačilom (DSG). 

Dok je motor isključen, svi električni sistemi na vozilu nastavljaju da normalno funkcionišu, zahvaljujući dodatnoj litijum-jonskoj bateriji koja obezbjeđuje energiju za napajanje.

Volkswagen tvrdi da se zahvaljujući "eco-coasting" modu uštedi 0,4 l/100 km. 

Prema fabričkim podacima, VW Golf 1.5 TSI ACT Bluemotion sa DSG mjenjačem u kombinovanom režimu vožnje prosječno troši 4,8 l/100 km, a na otvorenom putu 4,0 l/100 km. 

Volkswagen će ovaj motor ponuditi u više svojih modela, a u Evropi je već dostupan u Golfu, u hečbek i karavan varijantama.


Izvor: B92