Novinar u Hrvatskoj bez ikakvih problema kupio kalašnjikov na crnom tržištu (Video)

Novinar u Hrvatskoj bez ikakvih problema kupio kalašnjikov na crnom tržištu (Video)

Nakon što je Filip Zavadlav prošlog vikenda u Splitu ubio tri osobe iz automatske puške, novinari Jutarnjeg lista odlučili su pokušati da nabave kalašnjikov (AK 47) na crnom tržištu, bez ikakve dozvole.

"Kalašnjikov. Možemo li mi kupiti kalašnjikov?", pitao me urednik, piše novinar Mario Pušić te se prisjeća svog odgovora: "Ne znam, nisam nikada bio u takvoj situaciji. Možemo probati". Bio je utorak, kasno poslijepodne, tri dana nakon masakra u Splitu.

U petak, nešto poslije 20 sati, u gepeku njegovog automobila bio je AK-47, okvir pun metaka i nastavak na cijev za tromblon.

"Mi smo, dakle, kupili automatsku pušku na crnom tržištu. Drugačije i nismo mogli jer je ona zabranjena za upotrebu za građene i legalno se ne može kupiti", kazao je Pušić.

Kupovinu su realizovali za samo 50 sati u centru Karlovca, a pušku su platili 600 evra.

"Baš poput nas, ovo je mogao napraviti bilo ko. Za razliku od nas, koji smo odmah oružje predali policiji, mnogi ga mogu upotrijebiti za loše stvari, recimo, ne daj Bože, ako požele ispraviti loš rad institucija, istjerati svoju pravdu ili pokazati njime mišiće u jednom danu vlastitog ludila", ističe novinar.

Šokantan splitski slučaj pokazao je koliko je to lako, ali i koliko može biti tragično.

Policija istražuje kako je Filip Zavadlav došao u posjed ovog opasnog oružja, a s obzirom na to da je ono vojnog porijekla, u to su uključili kolege iz vojne policije i obavještajnih struktura.

VIDEO:

 

Izvor: jutarnji.hr

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks