Obijena kuća Trajkovića na Kosovu i Metohiji

Obijena kuća Trajkovića na Kosovu i Metohiji

Srpski nacionalni forum sa Kosmeta je saopštio da je obijena kuća člana predsedništva te organizacije Momčila Trajkovića u Čaglavici.

Kako je navedeno, to se desilo u vreme dok se u Beogradu, u saradnji sa državnim vrhom, održavao okrugli sto SNF.

Dodaje se da je tom prilikom učinjena velika materijalna šteta, i unesen nemir u porodicu Trajković, kao i među stanovnike centralnog Kosova. 

“Podvlačimo da ovo nije prvi napad na gospodina Trajkovića. Predhodni su bili odmah nakon održavanja okruglog stola u Lapljem Selu, kada su mu prvi put istoveremeno obijeni kuća u Čaglavici i kancelarija u Gračanici. Nažalost, ti napadi se vremenski podudraju sa aktivnostima SNF, a naročito od kada SNF dobija određenu političku podršku političkih krugova u Srbiji, zbog otvorenog neslaganja sa politikom vlasti u Beogradu koja se vodi na Kosovu i Metohiji. Kome to ne odgovara, možda i nije teško zaključiti”, navodi se. 

U saopštenju se ističe da ovi nemili događaji koji se vremenski poklapaju sa aktivnostima SNF, moraju da se shvate vrlo ozbiljno. 

“SNF apeluje na nadležne organe da preduzmu sve kako bi se predupredili napadi i sprečila zastrašivanja koja su predhodila tragediji kakva se desila u Kosovskoj Mitrovici, 16. januara ove godine”, dodaje se u saopštenju.


Izvor: B92