Odbornik iz Milića pisao ministru policije Draganu Lukaču (Video)

Odbornik iz Milića pisao ministru policije Draganu Lukaču (Video)

Slobodan Vasiljević je prije nekoliko dana pisao Visokom sudskom i tužilačkom savjetu a danas je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i rukovodstvu policije otvoreno pismo poslao odbornik iz Milića Ljubiša Pantić. Povod je isti, odluka suda u Istočnom Sarajevu da na slobodu pusti osumnjičenog za organizaciju pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića.

Napeto je u Milićima nakon što je Okružni sud u Istočnom Sarajevu donio rješenje kojim je osumnjičeni za organizaciju pokušaja ubistva Ljubiša Jurošević pušten da se brani sa slobode.

Nakon što je Slobodan Vasiljević koji je u junu prošle godine preživio pokušaj ubistva pisao Visokom sudskom i tužilačkom savjetu i predsjedniku tog savjeta Milanu Tegeltiji otvoreno pismo ministru unutrašnjih psolova i rukovodstvu policije je uputio i Ljubiša Pantić, odbornik iz Milića na kojeg je Jurošević pucao prije nekoliko godina.

On traži dozvolu za oružje jer se osjeća nebezbjedno kao i njegova porodica.

Sud u Istočnom Sarajevu je Juroševiću izdao samo mjere zabrane. Oštećeni Vasiljević je o svemu obavijestio VSTS od kojeg traži da reaguje na, kako kaže, sramnu odluku suda u Istočnom Sarajevu.

Ministar Dragan Lukač je prije nekoliko dana rekao da je u kontaktu sa policijskom upravom Zvornik koja pokriva i Miliće.

Okružni sud u Istočnom Sarajevu je u obrazloženju rješenja o puštanju Juroševića da se brani sa slobode naveo kako postoji osnov sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva ali da ne postoji bojazan od bježanja osumnjičenog.

Jurošević se nakon što je Vasiljević napadnut krio od organa gonjenja a BiH je isporučen iz Grčke u decembru prošle godine.

VIDEO:


Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks