Olivera Katarina: Behim me je udarao, ali bio je sladak (Video)

Olivera Katarina: Behim me je udarao, ali bio je sladak (Video)

Pred koncert u Beogradu 11. maja, kada će izvesti bezvremene hitove poput “Sedim u jednom pariskom lokalu”, “Đelem đelem”, “Alaj mi je večeras po volji”, “Niška banja”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Šu-šu”, “Verka kaluđerka”, “Šošana”, “Nikad ne zaboravi dane naše ljubavi”… Olivera Katarina ponovo je u žiži medijske pažnje.

Uloga Lenče u filmu “Skupljači perja” reditelja Saše Petrovića, donijela joj je slavu širom svijeta. Taj film se i danas smatra jednim od najboljih u regionalnoj kinematografiji. Njena interšpretacija pesme “Đelem, đelem,” zaludjela je svijet, a postala je zvijzda Kankog festivala.

“To je bilo veliko slavlje, nezaboravno. Sad kad sam bila u Kanu sam se toga sjetila. ‘Avala film’ je organizovao jedan veliki prijem gdje je pozvao najveće svjetske zvijezde tada koje su bile u Kanu. Oni su došli, a ja sam imala koncert za njih. Bio je Janika Balaš sa svojim tamburašima. E, to što smo tada doživjela, jer su razbijali sve pred sobom. Odjednom, ti civilizovani i hladni zapadnjaci potpuno su bili poludjeli, sve sa stolova su bacali dolje da je to takva srča bila, a ja se izula bosa i po toj srči sam bosa igrala. To je toliko ludilo od energije bilo, ja sam bosa igrala, kap krvi nije potekla. Nevjerovatno nešto”.

A, tokom snimanja filma, šta vam iz tog period “odzvanja” u glavi?

“Najteže mi je bilo kada me je Bekim Fehmiu raspalio. Morao je da me udari strašno i on je toliko mene zveknuo, šamarčinu mi je udario. Ja sam odletjela na drugi kraj sobe i pala preko jednog sanduka na kičmu. Bilo je strašno i mnogo me je boljelo. A, on je bio jako sladak kad je to uradio, poslije je bio tužan pa je klekao pored mene i skoro zaplakao, molio me da mu oprostim i da on to nije namjerno, već zbog filma sve. On je bio veliki glumac i veliki kolega”.

Bila je muza reditelja crnog talasa, a njen “egzotični” izgled temperamentne zavodnice je mamio obožavatelje širom svijeta. Sada ima 78 godina, ali iz nje i dalje izbija večni sjaj dive i neukrotivi duh one ljepotice za kojom su svi uzdisali.

Da li biste prihvatili neku ulogu u filmu i ponovo se pojavili na velikim platnima?

“Pa, što da ne. Ako bi mi ponudili nešto što meni odgovara. Nisam imala ponude od tada, valjda nema uloga za mene”.

Kada biste vi imali svu slobodu da osmislite scenario za film, u kojoj ulozi biste sebe sada vidjeli?

“Ja da se pitam i da mogu da biram, a naravno ne mogu, jer se niti pitam, niti biram, ali kada bi… Ja mislim da bih ja sad mogla da igram neku majku hrabrost, neku nacionalnu heroinu, ženu snažnu koja se bori za svoje ideje i ideale. Takva neka uloga bi bila za mene. Samo ja ne znam kako ti reditelji to ne vide. Nema scenarija za mene”.

Da li možda u nekoj aktuelnoj glumici sada vidite sebe iz mladosti?

“Ne, ne, sebe nikad ne vidim u drugima, niti uopšte verujem u to da neko može biti u drugome. Ne može, svako je ličnost za sebe. Vidim talentovane mlade glumice i glumce, ali ne vidim da su to duplikati nečiji, ja to ne prihvatam uopšte”.

VIDEO:


Izvor: Mondo.rs