-Orlove- na Evropskom prvenstvu čeka -Gordi Albion- i -Vatreni-

-Orlove- na Evropskom prvenstvu čeka -Gordi Albion- i -Vatreni-

Fudbaleri Srbije igraće u Londonu u grupi D sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom Republikom ukoliko se plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020. godine. "Orlovi" su dobili tešku grupu na žrebu u Bukureštu, ali pre toga moraju da prođu plej-of Lige nacija krajem marta.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića da pobede na gostovanju Norvešku i da potom pred domaćom publikom savladaju Škotsku ili Izrael.

S obzirom na to da je pobednik plej-ofa Lige nacije C smešten na treće mesto u grupi, igraće protiv Češke na otvaranju takmičenja, dok će se u drugom susretu sastati Engleska i Hrvatska.

Eventualni susret "orlova" sa Hrvatima biće prvi na nekom velikom takmičenju, pošto smo se do sada sastajali samo tokom kvalifikacija.

Mečevi će biti igrani u Londonu i Glazgovu.

Dobili smo i "grupu smrti", to je definitivno grupa F u kojoj se nalaze branilac titule Portugalija, Francuska i Nemačka, dok će u nju ići i neko od sledeće četiri reprezentacije – Island/Bugarska/Mađarska/Rumunija.

grupa A: Turska, Italija, Vels, Švajcarska

grupa B: Danska, Finska, Belgija, Rusija

grupa C: Holandija, Ukrajina, Austrija, pobednik plej-ofa Lige nacija D (Gruzija, Severna Makedonija/tzv. Kosovo/Belorusija)

grupa D: Engleska, Hrvatska, pobednik plej-ofa Lige nacija C (Srbija/Norveška/Škotska/Izrael), Češka Republika

grupa E: Španija, Švedska, Poljska, pobednik plej-ofa Lige nacija B (BiH/Slovačka/Republika Irska/Severna Irska)

grupa F: Pobednik plej-ofa Lige nacija A (Island/Bugarska/Mađarska/Rumunija) Portugalija, Francuska, Nemačka

Kontinentalni šampionat na programu je od 12. juna do 12. jula 2020. godine u 12 gradova – Kopenhagen, Bukurešt, Amsterdam, Dablin, Bilbao, Budimpešta, Glazgov, Minhen, Baku, Sankt Peterburg, Rim i London.

Izvor: rts.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks